To… 2015 υπερασπίζεται ο Αλέξης Τσίπρας ενώ εξακολουθεί να “βουλιάζει” στις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse για το ΣΚΑΪ η ψαλίδα συνεχίζει να ανοίγει υπέρ της ΝΔ παρά τα διλήμματα και την κινδυνολογία του πρωθυπουργού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο OPEN TV και στην Ελλη Στάη, ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε μέχρι κεραίας όλες τις κρίσιμες επιλογές του και έριξε την ευθύνη για τις κρίση στους πρώην πρωθυπουργούς.

Αναφερόμενος στην ομιλία του Κώστα Καραμανλή στο Βελλίδειο,  είπε ότι «είχε ενδιαφέρον επειδή είχε δέκα χρόνια να μιλήσει», αναγνώρισε «θεσμικό τόνο» και υποστήριξε ότι «θα έπρεπε να έχει και τόνους αυτοκριτικής, καθώς ήταν ο πρωθυπουργός που φεύγοντας άφησε ανοιχτή την πόρτα για τα Μνημόνια».

Για τον Γιώργο Παπανδρέου που ακολούθησε είπε ότι «δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε και υποσχέθηκε λεφτά υπάρχουν» και για τον Αντώνη Σαμαρά ότι «παρέδωσε χρεοκοπημένη χώρα, επενδύοντας στην αριστερή παρένθεση». «Εχουν και οι τρεις ευθύνες, διαφορετικές», είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα αριθμητικά δεδομένα είπε ότι «δεν είναι πρόχειρος στα στοιχεία, αλλά ο κ. Καραμανλής έχει ευθύνες επειδή γιγάντωσε το πελατειακό κράτος και δημιούργησε συνθήκες ασυδοσίας».

«Εγώ είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλα τη χώρα από τα Μνημόνια, όταν οι τρεις προηγούμενοι ήταν αυτοί που την έβαλαν», είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε αν υπήρξε «καραμανλική συνιστώσα» στον ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές στην επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, απάντησε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα υποστηρικτές εκείνης της κυβέρνησης της Ν.Δ. που στήριξαν και στηρίζουν ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ». Αφησε εκ νέου αιχμές κατά της Δικαιοσύνης επειδή «έχει αργούς ρυθμούς στην έρευνα για ποινικές ευθύνες του κ. Σαμαρά», ενώ ισχυρίστηκε ότι «δεν μίλησε ποτέ για ποινικές ευθύνες, αλλά για το πολιτικό σκέλος των ευθυνών του κ. Σαμαρά».

Ερωτηθείς για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, γιατί θέτει τα ίδια διλήμματα με αυτά των ευρωεκλογών και πώς πιστεύει ότι «το παιχνίδι γυρίζει», ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «στις ευρωεκλογές η Ν.Δ. πήρε 1.800.000 ψήφους και κανείς δεν έχει κυβερνήσει με λιγότερες από 2.000.000 ψήφους». «Δεν αμφισβητώ ότι η Ν.Δ. έχει μαζί της την ψυχολογία της παράστασης νίκης», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας, «γνωρίζω ότι το 36% του 2015 δεν είναι όλοι συριζαίοι» πρόσθεσε, αλλά επανέλαβε ότι «μαθηματικά το παιχνίδι γυρίζει», κάνοντας αναφορά στην αποχή των πολιτών ως γεγονός που θα κρίνει.

«Οποιος βγει πρώτος θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών», εκτίμησε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας για μεγάλη αλαζονεία τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή λέει ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία θα πάει σε επαναληπτικές εκλογές τον Αύγουστο. Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε απολύτως την επιλογή της απλής αναλογικής και επανέλαβε ότι «στις 8 Ιουλίου αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έστω και μία ψήφο μπροστά θα κάνει κυβέρνηση». Οταν ρωτήθηκε με ποιους θα κυβερνήσει απάντησε: «Πιστεύουμε στη μη νόθευση της βούλησης του ελληνικού λαού. Η απλή αναλογική έχει μέσα της τη συνεργασία. Η συγκυβέρνηση μεταξύ των δύο πόλων είναι ακραίο σενάριο. Θα μπορούσε να λάβει χώρα σε ακραίες συνθήκες, όχι όμως ανάμεσα σε δύο κόμματα με τόσο διαφορετικά προγράμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ.».

Facebook Comments