Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ ήταν αυτό που θα έλεγαν οι Αμερικανοί hardball.

Σκληρές ερωτήσεις από ένα μέσο καθαρά αντιπολιτευόμενο, αλλά και υψηλοί τόνοι από έναν πρωθυπουργό, ο οποίος σαν να θυμήθηκε χθες το βράδυ τα επικοινωνιακά χαρίσματά του που είχαν υποσκελιστεί από το εύρος της ήττας του στις ευρωεκλογές.

Το πιο πιθανό είναι ότι η συνέντευξη Τσίπρα δεν θα αλλάξει πολλά ως προς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Οι απόψεις είναι λίγο έως πολύ διαμορφωμένες, αλλά είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός έκανε την ύστατη προσπάθεια για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων του κυβερνώντος κόμματος.

Η συνέντευξη Τσίπρα, όμως, απέδειξε και κάτι άλλο: πόσο μάταιο ήταν το εμπάργκο που μέχρι την τελευταία στιγμή κράτησε εν ισχύι ο κ. Τσίπρας, απειλώντας υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην πηγαίνουν στα πάνελ του ΣΚΑΪ και το ήρε στο παρά πέντε της κάλπης μόνος του. Μάταιο για τον εξής λόγο: ο κ. Τσίπρας μια χαρά στάθηκε στις σκληρές και ευθειες ερωτήσεις που δέχθηκε. Έδωσε τις απαντήσεις του. Καλές ή κακές, αυτό το κρίνει ο καθένας. Αλλά τις απαντήσεις του τις έδωσε για μια ευρεία γκάμα θεμάτων. Βεβαίως, δέχθηκε την πίεση που έπρεπε να δεχθεί, αλλά κράτησε το κεφάλι του πάνω από το νερό, ίσως και με το παραπάνω για το κοινό, στο οποίο έχει αναφορά.

Τώρα, όμως, είναι αργά για δάκρυα Στέλλα…

Facebook Comments