Συνέντευξη στο RealFm και το Νίκο Χατζηνικολάου έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όπως εξ αρχής είπε δεν θα ζητήσει τίποτα που δε δικαιούται, όπως η περίοδο χάριτος.

«Προετοιμαστήκαμε σιωπηλά και χωρίς αλαζονεία για την επόμενη μέρα, ο προγραμματισμός για το επόμενο εξάμηνο είναι έτοιμος. Οι τελικές πινελιές θα μπουν βέβαια από τους υπουργούς», είπε.

Ερωτώμενος γιατί αρνήθηκε το ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό είπε ότι έχουν ήδη αναμετρηθεί 42 φορές στη Βουλή και ότι είχαν συμφωνήσει ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για την 1η Ιουλίου αλλά ο κ. Τσίπρας το ακύρωσε γιατί θα ήταν κουρασμένος από τη Σύνοδο Κορυφής, αν και εντέλει την 1η Ιουλίου βρέθηκε σε κομματική συγκέντρωση στην Κρήτη.

Σχολίασε τη συνέντευξη στο ΣΚΑΪ λέγοντας ότι «ο κύριος Τσίπρας ψάχνει πάντα μια αρένα, ένα γήπεδο να τσακωθεί και όταν δεν το βρει, καταφεύγει σε αστείες δικαιολογίες». «Πήγε στην Πάτρα και απευθυνόμενος στους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είπε “μην ψηφίσετε το γιο του αποστάτη”, όταν εγώ το 1965 δεν υπήρχα ούτε ως ιδέα στον οικογενειακό προγραμματισμό» δήλωσε φανερά ενοχλημένος και προσθέτοντας χαριτολογώντας ότι δεν ήταν στον οικογενειακό προγραμματισμό αλλά ήταν ένα “ατύχημα”.

Ξεκαθάρισε ότι κανένα από τα επιδόματα που δίνονται δεν θα κοπεί και τόνισε ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θεσμοθετήθηκε από τη ΝΔ και αυτό θα ενισχυθεί. Για το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ είπε ότι «θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020» και ότι «εάν υπάρχει η δυνατότητα θα προχωρήσουμε σε άμεση εναρμόνιση του ΦΠΑ από τον Σεπτέμβριο. Θέλουμε να ξαναδούμε το πλαίσιο των 120 δόσεων, να το κάνουμε πιο απλό, να εντάξουμε επιχειρήσεις, είναι πολύ περίπλοκο το πλαίσιο. Θα δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στις επιχειρήσεις. Η πολιτική της υπερφορολόγησης διέλυσε τη μεσαία τάξη».

Οι μειώσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων και η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα ισχύσουν από την 1η Ιανουρίου. «Αν όλα αυτά που δεσμευόμαστε να κάνουμε ήταν λαϊκισμός, οι αγορές θα χτυπούσαν πρώτες τα καμπανάκια. Αλλά οι αγορές που είναι ο τελικός κριτής, προεξοφλούν τη νίκη μας και εκτιμούν ότι αυτά που λέμε είναι λογικά και εφαρμόσιμα», προσέθεσε. Συμπλήρωσε ότι για το 2019 δεν υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος και είπε ότι το επίδομα των συνταξιούχων που δόθηκε αντί του Δεκεμβρίου παραμονές των ευρωεκλογών δεν μπορεί να ξαναδοθεί φέτος ενώ για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι θα μειωθεί μεσοσταθμικά συνολικά μέσα σε δύο χρόνια κατά 30%.

Για το σχηματισμό κυβέρνησης επανέλαβε ότι θα έχει μόνο υπουργούς και υφυπουργούς και όχι αναπληρωτές υπουργούς, παρά μόνο έναν. Επίσης, θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί.

“Άδειασε” τον Μπάμπη Παπαδημητρίου για τη χθεσινή του δήλωση περί πιστοληπτικής γραμμής λέγοντας ότι είναι προσωπική του άποψη και μάλιστα μία άποψη που προσωπικά δεν καταλαβαίνει και υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται κανένα τέτοιο ζήτημα γιατί δεν την χρειαζόμαστε.

Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι «η κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε για το Ελληνικό θα ανακληθεί αμέσως και ότι «η επένδυση θα αρχίσει άμεσα, μιλάμε για 60.000 θέσεις εργασίας».

Ανακοίνωσε ότι εντός τριών μηνών θα φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο θα ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού το ψηφοδέλτιο επικρατείας και η ψήφος τους θα προσμετράται κανονικά. Μάλιστα ανέφερε ότι χρειάζονται 200 ψήφοι και κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευθεί ότι θα ψηφίσει κι εκείνος αλλά ακόμη κι αν δεν το κάνει είπε ότι είναι βέβαιος ότι 0ι ψήφοι θα βρεθούν.

Facebook Comments