Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε ό,τι μπορούσε στην αρένα. Μέχρι και «γιο του αποστάτη» είπε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκεί που έλεγε πριν από μερικές εβδομάδες ότι σέβεται τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Κι όμως, μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Μπαίνουμε σήμερα στην τελευταία στροφή της προεκλογικής εκστρατείας και με βάση τα νούμερα που έχουν στη διάθεσή τους τα κομματικά επιτελεία, την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα βιώσει πολύ δύσκολες στιγμές. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια το τελικό αποτέλεσμα, ούτε να προδιαγράψει επίσης την έκταση της αποχής. Αυτό, όμως, που βλέπουν όσοι ασχολούνται με μετρήσεις, είναι ότι η ΝΔ έχει ανοίξει περπατησιά για διψήφια διαφορά.

Πώς να μην το κάνει άλλωστε; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε χαμηλούς τόνους, χωρίς αλαζονεία, εξέπεμψε λόγο ενωτικό και απευθύνθηκε σε πλατιές μάζες, αυτές ακριβώς που ήθελε να προσελκύσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Κάπως έτσι, η ΝΔ κινείται στην περιοχή του 40%, ίσως λίγο πιο κάτω, ίσως και με 4 μπροστά. Σε κάθε περίπτωση, ένα ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό των ευρωεκλογών. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να προσεγγίσει την περιοχή του 30% και, με βάση τα πιο αισιόδοξα σενάρια, κινείται στην περιοχή του 27%-28%. Όπως καταλαβαίνει κανείς, αυτό το αποτέλεσμα δεν αλλάζει ούτε αν…κοιμηθεί ο Θεός.

Σε κάθε περίπτωση, αν τα νούμερα των δημοσκόπων είναι σωστά (και οι ίδιοι περιμένουν να το δουν, γιατί τότε θα έχουν να κάνουν με ένα αξιόπιστο μοντέλο, μιας και θα έχει πέσει μέσα σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις), τότε τον Αλέξη Τσίπρα περιμένει ένα πολύ δύσκολο βράδυ.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments