Κυβέρνηση με εκπλήξεις φαίνεται πως ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μέχρι αυτή τη στιγμή έχει ενημερώσει τους περισσότερους από αυτούς που πρόκειται να αναλάβουν κρίσιμα χαρτοφυλάκια την επόμενη μέρα.

Μια σημαντική διαφοροποίηση θα είναι η έδρα της κυβέρνησης, καθώς το κυβερνητικό, κατά τις πληροφορίες μπορεί να μην στεγάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στο «ρετιρέ» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. Εκεί, επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού θα είναι ο στενός του συνεργάτης, Γρηγόρης Δημητριάδης, ενώ ρόλο υφυπουργού Επικρατείας με αρμοδιότητα τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού αναμένεται να αναλάβει ο Άκης Σκέρτσος, μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ. Διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού θα είναι ο Κωνσταντίνος Ζούλας. Στο στενό κυβερνητικό επιτελείο,, σε κομβική θέση θα είναι ο μέχρι πρότινος διευθυντής του γραφείου του κ. Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας, με οικονομικές αρμοδιότητες και μένει να φανεί αν και αυτός θα είναι υφυπουργός Επικρατείας. Επίσης, θα έχει ρόλο ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Προς υπουργοποίηση βαίνουν στο Οικονομικών ο Χρήστος Σταϊκούρας, στο Εξωτερικών ίσως ο Νίκος Δένδιας και στο Άμυνας ο Βασίλης Κικίλιας (εκτός αν γίνει εδώ καραμπόλα), νέος υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης θα είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχει κλειδώσει, κατά τα φαινόμενα, το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ για το νευραλγικό, λόγω ΔΕΗ, υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ακούγεται έντονα το όνομα του Κωστή Χατζηδάκη. Από εκεί και πέρα, για το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως είναι κλειδωμένο το όνομα της Νίκης Κεραμέως, μάλλον με υφυπουργό τη μέχρι πρότινος εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη.

Στο Εσωτερικών πηγαίνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με αυξημένες αρμοδιότητες λόγω εκλογικού νόμου και αυτοδιοίκησης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγεται ότι θα αναλάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται ο Κώστας Τσιάρας, αν και δεν είναι κλειδωμένο, στο υπουργείο Υποδομών φέρεται κλειδωμένος ο Κώστας Καραμανλής, ενώ για το υπουργείο Ναυτιλίας ακούγεται έντονα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στο υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται πως βαίνει η Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ έχει ακουστεί και το ενδεχόμενο να μετακινηθεί στο Τουρισμού και το Πολιτισμού να αναλάβει η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, Λίνα Μενδώνη, ενώ έχει πέσει στο τραπέζι και το όνομα του Θεόδωρου Ρουσόπουλου. Εκκρεμότητα υπάρχει με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι με σημαίνοντα στελέχη, όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Κώστας Σκρέκας.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments