Συγκεκριμένες βελτιωτικές παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς δρομολογεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλλαγές στο πεδίο της οικονομίας, στην ασφάλεια και στο δημόσιο είναι το προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού ώστε να πρώτα δείγματα γραφής να γίνουν αντιληπτά από τους πολίτες άμεσα.

Μείωση της φορολογίας, σταθεροποίηση της οικονομίας και των τραπεζών και ενίσχυση της ανάπτυξης ήταν οι δεσμεύσεις του νέου υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του επιτελείου του κατά την παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών.

«Η οικονομία αποδεδειγμένα πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις, τα ανοιχτά προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα και οι βόμβες με αναμμένα τα φιτίλια υπαρκτές, δεν θα μηδενίσω το έργο των προκατόχων μου διαχρονικά», είπε ο υπουργός Οικονομικών για να συνεχίσει: «Δεν θα πω το σύνηθες, δηλαδή ότι παραλαμβάνουμε “καμένη γη”, αυτή την προσέγγιση πρέπει να την εξoστρακίσουμε από τη δημόσια ζωή. Δεν ωφελεί τη χώρα, δεν ωφελεί τους πολίτες. Θα κρατήσουμε τα όποια θετικά έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και θα οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά».

Στη συνέχεια πέρασε στις προτεραιότητές του λέγοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και υφυπουργοί Θόδωρος Σκυλακάκης (αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική), Απόστολος Βεσυρόπουλος (αρμόδιος για τα έσοδα) και ο Γιώργος Ζαββός (αρμόδιος για τα χρηματοπιστωτικά) θα επιδιώξουν να μειώσουν τις αβεβαιότητες, να περιορίσουν τους κινδύνους, να προσελκύσουν επενδύσεις και να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Μέχρι τις 22 Ιουλίου αναμένεται να έχει συγκροτηθεί το νέο και ολοκληρωμένο σχέδιο αστυνόμευσης για όλη τη χώρα, με την υπογραφή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ηδη χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. παρουσία του νέου υπουργού, σε μία προσπάθεια να γίνει ολική καταγραφή των αστυνομικών που υπηρετούν σε όλες τις μάχιμες και μη υπηρεσίες της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος υπουργός επιθυμεί να ενισχύσει άμεσα τις περιοχές όπου μαστίζει η εγκληματικότητα, ενώ βασική προτεραιότητά του είναι η αύξηση των περιπολιών στις γειτονιές σε όλα τα προάστια στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Αυτό, σύμφωνα με ανώτατες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται να γίνει με την άμεση ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ όπως επίσης και τη δημιουργία μίας νέας ομάδας ΔΕΛΤΑ, πιθανότατα με διαφορετικό όνομα.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους μέσω ενός νέου…υπέρTaxis για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της νέας κυβέρνησης. Όπως ανέφερε ο νέος υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης τελετής παράδοσης-παραλαβής, το μεγάλο ζητούμενο είναι να γίνει η ζωή των πολιτών πιο εύκολη, απαλλαγμένη από τη γραφειοκρατία, δίνοντας μάλιστα ένα παράδειγμα. «Κάθε γεγονός από τη γέννηση και για όλη τη ζωή ενός πολίτη, περιλαμβάνει μία σειρά από διαδικασίες, κατά τις οποίες χρειάζεται να διακινούμε έγγραφα ανάμεσα στις διάφορες κρατικές υπηρεσίες. Η προστιθέμενη αξία για όλους μας θα προκύψει αν οι διαδικασίες αυτές επανασχεδιαστούν έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν στην πράξη οι αλληλεπιδράσεις του πολίτη με το κράτος και οι σχετικές ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν. Για να το πούμε πιο απλά: ο πολίτης δεν πρέπει να διακινεί ο ίδιος τα ίδια και τα ίδια πιστοποιητικά ανάμεσα σε υπηρεσίες του δημοσίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Facebook Comments