Στις 7 Ιουλίου κερδίσαμε τη μάχη των ιδεών για μια αυτοδύναμη και καλύτερη Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη, πανηγυρική, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Οι πολίτες μας έδωσαν απλόχερα ισχυρή εντολή, θα σταθούμε πιστοί στην εντολή αυτή. Είμαστε έτοιμοι, η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει», πρόσθεσε.

Τόνισε πως η κυβέρνηση καλείται να κερδίσει έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο, αυτόν της αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης.

Όπως είπε, «τα επόμενα υπουργικά θα γίνονται στο Μαξίμου. Οι συνεδριάσεις θα γίνονται μόνο σε επίπεδα υπουργών καθώς οι αρμοδιότητες των υφυπουργών είναι πλέον καθορισμένες. Καλούμαστε να κερδίσουμε έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο: αυτόν της αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης με στόχο την παραγωγή ορατού αποτελέσματος και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη». 

«Δεν έκρυψα προεκλογικά τη φιλοδοξία μου η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή. ο πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ. Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 ορκιζόμαστε, στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα ως πρόεδρό της. Στις 20-22 Ιουλίου θα γίνουν προγραμματικές δηλώσεις και το βράδυ της 22ας Ιουλίου η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η εποχή του διχασμου, της ανούσιας πόλωσης τελείωσε στις 7 Ιουλίου. Θέλω να σας συγχαρώ με τον τρόπο που χειριστήκατε τις τελετές παράδοσης – παραλαβής, είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους υπουργούς.

Την επόμενη ημέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί το πρώτο μας νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μία εβδομάδα μετά, το πρώτο φορολογικό με τις πρώτες μειώσεις φόρου. Θα αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης, επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Facebook Comments