Στην Βενεζουέλα οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης οδηγούν 7 εκατομμύρια ανθρώπους να χρίζουν ανθρωπιστικής βοήθειας, 94% του πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ το 70% των παιδιών να μην πηγαίνει στο σχολείο.

 

 

 

 

 

 

Η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, με τον πληθωρισμό να βρίσκεται στα ύψη, αλλά και η πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την κυβέρνηση Μαδούρο επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για βασανισμούς και δολοφονίες αντικαθεστωτικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ψήφισμά του – το οποίο υιοθετήθηκε με 455 ψήφους έναντι 85 και 105 αποχές – ζητά νέες κυρώσεις κατά του Μαδούρο και των κρατικών αρχών για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταστολή. 

Στο πλαίσιο αυτό και με τη νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση να έχει αναγνωρίσει τον Χουαν Γκουαϊδό ως επίσημο Πρόεδρο της Βενεζουέλας, συζητήσαμε κατά τη διάρκεια του 23ου φόρουμ του Economist με τον επίσημο απεσταλμένο της Βενεζουέλα στην Ελλάδα, Eduardo Massieu-Paredes. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο marketnews.gr, ο κ. Paredes μίλησε για την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδο ως Πρόεδρο της χώρας του και αποκάλυψε λεπτομέρειες για το τι συζητήθηκε μεταξύ Μητσοτάκη και Γκουαϊδό περί διαφθοράς. Ακόμη έστειλε το προσωπικό του μήνυμα στους Έλληνες πολίτες και εξήγησε πώς οραματίζεται το μέλλον της Βενεζουέλας. 

 

Facebook Comments