Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ διοργανώνει την Τετάρτη 31 Ιουλίου η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την κλήση για την «παροχή εξηγήσεων» του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου από το τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», ζητώντας να σταματήσει άμεσα η δίωξή του.

Η παροχή εξηγήσεων αφορά παλαιότερη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Οικονομικών, την οποία στήριξε η ΑΔΕΔΥ, που όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «ο τότε υπουργός κ. Τσακαλώτος, αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών, προκειμένου να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος, με αποτέλεσμα λιποθυμίες και τραυματισμούς διαδηλωτών. Μεταξύ των τραυματιών και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρείχαν πρώτες βοήθειες στους τραυματίες».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη και όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί στη ΓΑΔΑ – ημέρα της «απολογίας» του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Facebook Comments