Στο μικροσκόπιο του Reuters έχουν μπει τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τον αρθρογράφο του πρακτορείου να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην ταχύτητα με την  οποία κινούνται οι υπουργοί.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η επένδυση στο Ελληνικό και στις Σκουριές Χαλκιδικής και συγκεκριμένα το ξεμπλοκάρισμά τους.

Το άρθρο φιλοξενεί την τοποθέτηση του καθηγητή Πάνου Τσακλόγλου που εξηγεί ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις για να προσελκύσει τις επενδύσεις που αποτελούν το κλειδί του αναπτυξιακού της σχεδίου ενώ υπάρχουν αναφορές και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στα εμπόδια που ύψωσε για την επένδυση στο Ελληνικό.

Έτσι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τέτοιες εμβληματικές κινήσεις θα δώσει το μήνυμα ότι η χώρα έχει γυρίσει την πλάτη της στη δημοσιονομική διαχείριση και την σκληροπυρηνική γραφειοκρατία σημειώνει το άρθρο.

Παράλληλα σημειώνει ότι η ανάπτυξη αυτών των σχεδίων θα συμβάλει στην μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που ανήλθαν στα 80 δισ. ευρώ τον προηγούμενο Μάρτιο.

 

Facebook Comments