Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ανακοίνωσε την επανενεργοποίηση του κόμματος: με νέα πρόσωπα, με συνέδριο που θα γίνει είτε στο τέλος Νοεμβρίου, είτε στις αρχές Δεκεμβρίου και με πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα λάβουν χώρα και αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό και ειδικά στις γραμματείες του κόμματος.

Πρόκειται για μια σημαντική στρατηγική κίνηση, γιατί ο κ. Μητσοτάκης, ως κομματικά έμπειρος, ξέρει ότι δεν μπορεί να αφήσει τον κομματικό μηχανισμό που κέρδισε δύο σερί εκλογές στην τύχη του, να παρασυρθεί από την ορμή της διακυβέρνησης, ενώ ο ίδιος θα παραμένει κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξ ου και οι άμεσες κινήσεις και στην κομματική σκακιέρα.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό: ήδη χθες, σε αίθουσα της Βουλής, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης κάλεσε τα «πρωτάκια» της ΚΟ της ΝΔ και, εν γένει, όσους δεν ήταν βουλευτές το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να εξηγήσει ορισμένες μείζονες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, μοιράζοντας μάλιστα και σχετικά στικάκια. Το φροντιστήριο ήταν σημαντικό γιατί οι νέοι βουλευτές δεν είχαν χρόνο προσαρμογής, όμως, το «βαρβάτο» νομοθετικό έργο άρχισε από νωρίς αυτές τις μέρες, με σωρεία νομοθετημάτων, εκ των οποίων το πρώτο ήδη ψηφίστηκε την Τρίτη και το άλλο έχει μπει προς επεξεργασία στην Επιτροπή. Την ίδια ώρα, όμως, ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ ακόμα μαθαίνουν ορισμένες βασικές διαδικασίες.

Να πω, τέλος, ότι προοδευτικά αρχίζει και «δένει» η ΚΟ ως παρέα. Άρχισαν, μάλιστα, και τα χαλαρά δείπνα.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments