Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στον Υμηττό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά διάσπαρτες εστίες, ωστόσο ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή προκειμένου να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Από την Πυροσβεστική εκφράζεται αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί σύντομα, ενώ όπως σημειώνεται δεν υπάρχει ανησυχία για το δάσος της Καισαριανής.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη, και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Β. Βαθρακογιάννης η πυρκαγιά έχει περιοριστεί, αν και δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Νωρίτερα:

Στις 3:18 τα ξημερώματα της Δευτέρας ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Παιανία, η οποία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και έφτασε ακόμη και μέχρι τις κεραίες. Με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια στην Παιανία. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται διαρκώς.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση πλησίον της οδού Σερρών στην Παιανία και έλαβε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανεμών. Αμέσως διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου και μετά διεκόπη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Στις 8.30 η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτιμούσε ότι το μέτωπο της φωτιάς παρουσίαζε καλύτερη εικόνα με τη μεγάλη μάχη να γίνετια πλέον στην κορυφή του Υμηττού για να αποτραπεί πιθανή εξάπλωση λόγω των ανέμων. Ωστόσο, η φωτιά παρέμενε σε εξέλιξη χωρίς να μπορεί να δηλωθεί ως υπό έλεγχο.

 

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

 · 

2h

 

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην Παιανία Αττικής και συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 141  με 46 οχήματα, 5 Α/Φ, 5 Ε/Π, 1 Ε/Π ως συντονιστικό και 2 Ε/Π του Ε.Σ.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Από την πρώτη στιγμή, στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ στο μέτωπο της φωτιάς έχει μεταβεί ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το πυροσβεστικό σώμα στην Αττική και σε μερική επιφυλακή όλη την Ελλάδα.

Ελληνική Αστυνομία

✔@hellenicpolice

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Παιανία στη θέση Προσήλιο, διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ιονίου.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στη Λ. Κατεχάκη Αλίμου από το ύψος της οδού Πίνδου έως Σακέτα και στην Αττική οδό στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς φθάνουν συνεχώς δυνάμεις από την Αττική και από την περιφέρεια ενώ είχε δοθεί από νωρίς εντολή να επιχειρήσουν και εναέρια μέσα μόλις ξημερώσει.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ ήδη έφθασαν στο σημείο εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο σε συντονιστικό ρόλο, καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού. Συνδράμουν επίσης δύο μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και δύο της περιφέρειας, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως έχει γνωστό μέχρι στιγμής, από τη φωτιά στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε έχουν αναφερθεί ζημιές σε τέσσερα σπίτια. Ωστόσο, δεν έχει υπάρχει καμία αναφορά για τραυματισμό καθώς υπήρξε ταχύτατη απομάκρυνση των κατοίκων από την αστυνομία.

 

Facebook Comments