Σε περιορισμό τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στη Νότια Κέρκυρα. Όπως ανέφερε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων νήσων, Ανδρέας Ρίζος, η φωτιά που έκαιγε χορτολιβαδική γη εξελισσόταν μεταξύ τριών μικρών χωριών της Νότιας Κέρκυρας.

Άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και πολιτικές αρχές του τόπου, προχώρησε προληπτικά στην εκκένωση των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν οι άνδρες της Πυροσβεστική Υπηρεσίας με συνδρομή από αέρος τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Νωρίτερα:

Μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτική έκταση εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας.

Η φωτιά, κατευθύνεται προς τα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι στον Δήμο Λευκίμμης και καίει αγροτικές και γεωργικές εκτάσεις, ενώ έχει πλησιάσει επικίνδυνα και σε σπίτια.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 29 πυροσβέστες, 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 5 άτομα, ενώ τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στην περιοχή νωρίτερα έχουν καθηλωθεί στο έδαφος εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και θα επιχειρήσουν εκ νέου να απογειωθούν μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Νικολέτας Πανδή, έχει δοθεί προληπτικά εντολή εκκένωσης δύο χωριών.

Facebook Comments