Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Λονδίνο στην Αθήνα για τους εορτασμούς των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση το 2021 με αντάλλαγμα την έκθεση στο Λονδίνο άλλων ελληνικών κλασικών αρχαιοτήτων, θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Μπόρις Τζόνσον, όπως λέει σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Observer.

«Επιθυμία και φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες ώστε η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά να ταξιδέψει στον κόσμο και με αυτό τον τρόπο να μεταδώσουμε τη μεγάλη και σημαντική συνεισφορά της χώρας μας στον δυτικό πολιτισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, δεδομένης της σημασίας του 2021, θα προτείνω στον Μπόρις “σαν πρώτη κίνηση, δάνεισέ μου τα Γλυπτά του Παρθενώνα για μία συγκεκριμένη περίοδο και θα σου στείλω πολύ σημαντικά τεχνουργήματα που δεν έχουν βγει ποτέ από την Ελλάδα, προκειμένου να εκτεθούν στο Βρετανικό Μουσείο”», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Observer.

«Η Ακρόπολη δεν ανήκει απαραίτητα αποκλειστικά στην Ελλάδα. Είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Αλλά αν θες πραγματικά να δεις το μνημείο ως ενότητα, πρέπει να δεις επί τόπου αυτά που αποκαλούμε Γλυπτά του Παρθενώνα… είναι ένα ζήτημα ένωσης του μνημείου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον Observer.

 

Facebook Comments