Το νέο Opel Corsa θα το δούμε από κοντά στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) (ημέρες Τύπου: 10 -11 Σεπτεμβρίου, ημέρες Κοινού: 12-22 Σεπτεμβρίου). Με μήκος 4,06 m είναι πιο μοντέρνο, δυναμικό και αποδοτικό από ποτέ. Συνοδεύεται από πολύ οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και diesel που αποδίδουν από 75hp μέχρι 130hp, κατανάλωση καυσίμου NEDC4: στην πόλη 5,4-3,7 l/100 km, εκτός πόλης 4,1-2,9 l/100 km, μικτός κύκλος 4,6-3,2 l/100 km, 105-85 g/km CO2, κατανάλωση WLTP5 στο μικτό κύκλο: 6,4-4,0 l/100 km, 144-104 g/km CO2.

Η έκτη γενιά του bestseller διατίθεται επίσης για πρώτη φορά ως αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Corsa-e με μπαταρία 50kWh, ισχύ ηλεκτροκινητήρα 100kW (136hp) και αυτονομία έως 330 km (WLTP1). Μέτρια κατανάλωση καυσίμου και μία ελκυστική οδηγική εμπειρία υπόσχονται όλες οι εκδόσεις κινητήρων, ενώ οι εξαιρετικές τιμές ρύπων είναι ακόμα και μηδενικές με το Corsa-e.

Οδηγοί και επιβάτες του Corsa είναι άριστα συνδεδεμένοι και ψυχαγωγούνται με μία νέα γκάμα συστημάτων infotainment που περιλαμβάνει τα Multimedia Radio, Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0” και το κορυφαίο σύστημα Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 10,0”, μέχρι το πλήρως ψηφιοποιημένο cockpit του Corsa-e. Επιπλέον, το Corsa προσφέρει προαιρετικά τη νέα υπηρεσία τηλεματικής “Opel Connect” με live πλοήγηση, άμεση σύνδεση με υπηρεσία οδικής βοήθειας, κλήση έκτακτης ανάγκης και πολλές ακόμα λειτουργίες.

Η σπορ αίσθηση συνδυάζεται με μειωμένο βάρος – το ελαφρύτερο Corsa ζυγίζει κάτω από χίλια κιλά – και χαμηλή θέση οδήγησης. Αξιοσημείωτα είναι τα επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, ενώ οι μηχανικοί της Opel έχουν βελτιώσει τα συστήματα πλαισίου και διεύθυνσης. Στο νέο Corsa, η Opel προσφέρει τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης γνωστά από ανώτερες κατηγορίες. Εξάλλου, η Opel κάνει ευρέως διαθέσιμο για πρώτη φορά στη μικρή κατηγορία το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED® matrix με αντιθαμβωτική δέσμη.

Μεταξύ των άλλων καινοτομιών του Corsa είναι το Flank Guard με έλεγχο ραντάρ, η πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180-μοιρών και το αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, καθώς και συστήματα όπως Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού, ευφυές cruise control και Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist).

Facebook Comments