Στην άμεση έκδοση των αδειών τις οποίες είχε αιτηθεί η “Ελληνικός Χρυσός” για τη δραστηριότητά της στις Σκουριές και τις οποίες δεν εξέδιδε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μετά και από σχετική απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της λειτούργησε σταθερά ως εμπόδιο για την ανάπτυξη επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αυτό αποδεικνύεται και από τις 3 αποφάσεις που έλαβε το ΣτΕ (1531, 1532 και 1533), που κάνουν αποδεκτές στο σύνολό τους 3 αιτήσεις ακύρωσης της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” εναντίον του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας”, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

“Οι αποφάσεις αυτές επιβεβαιώνουν την κριτική που ασκήθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση για την υπόθεση των Σκουριών. Μια στάση αρνητική για την επένδυση, αλλά και τους εργαζόμενούς της στην επιχείρηση και την ευρύτερη περιοχή.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη νέα του ηγεσία θα συμμορφωθεί άμεσα και πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ και θα εκδώσει τις σχετικές άδειες”, καταλήγει.

 

Facebook Comments