Σε ένα παιχνίδι θρίλερ το οποίο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να πάρει την δεύτερη νίκη της στο Μουντομπάσκετ καθώς ηττήθηκε από την Βραζιλία με σκορ 80-79.

Τα τελευταία δύο δευτερόλεπτα ο Κώστας Σλούκας κέρδισε φάουλ και βρέθηκε στη γραμμή για τρεις βολές. Ευστόχησε όμως στις δύο και η Εθνική ηττήθηκε.

Η ελληνική ομάδα, πλέον, καλείται να παίξει τον πρώτο της «τελικό» στη διοργάνωση, το μεσημέρι της Πέμπτης (5/09, 15:00) κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, όπου χρειάζεται μόνο τη νίκη για να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Οι 17 πόντοι που ξέφυγε η Εθνική πριν κλείσει το πρώτο μέρος (40-23) δεν στάθηκαν αρκετοί για το 2Χ2 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο η Βραζιλία έπαιξε καλύτερα από την ελληνική ομάδα, κάλυψε τη διαφορά και με ηγέτη τον Άντερσιον Βαρεζάο (22 πόντους, 10 ριπμάουντ) έφτασε στη μεγάλη επιτυχία, χάρις στην οποία εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του τουρνουά κι εν πολλοίς την πρωτιά του γκρουπ.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν συγκλονιστικός στο πρώτο μέρος, ενώ και προς το φινάλε με ένα απίστευτο τρίποντο ισοφάρισε σε 76-76. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού σταμάτησε στους 20 πόντους, ενώ με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ τελείωσε τον αγώνα ο Νικ Καλάθης, ο οποίος, πάντως, έκανε ένα τραγικό λάθος λίγο πριν το τέλος του αγώνα κι έδωσε την ευκαιρία στον Μπαρμπόσα με 1/2 βολές να κάνει το 79-76.

Παρά τους 13 πόντους (3/7 εντός πεδιάς) που πέτυχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν βρέθηκε σε καλή μέρα (3 λάθη).

Συνεχής ενημέρωση

Facebook Comments