Καθώς απομακρυνόμαστε από το συμβατικό και μπαίνουμε σε έναν κόσμο βασισμένο όλο και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση, η CUPRA επαναπροσδιορίζει βασικά χαρακτηριστικά όπως είναι η απόδοση. Μετά την αποκάλυψη του CUPRA Formentor Concept, η CUPRA προχωράει ένα βήμα μπροστά προς το όραμά της για ηλεκτροκίνητη απόδοση με το CUPRA Tavascan Concept. Η ξεχωριστή μάρκα αυτοκινήτων συνδέει τώρα το υψηλών επιδόσεων DNA της με την προηγμένη τεχνολογία του κινητήρα και την εκλεπτυσμένη και εκφραστική σχεδιάση. 
 
Το αποτέλεσμα είναι το CUPRA Tavascan Electric Concept, ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV coupe. Με την εμφάνιση ενός SUV και την κομψότητα ενός σπορ coupe, το CUPRA Tavascan Concept είναι το πρώτο αυτοκίνητο που η CUPRA χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρικό κινητήρα, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το CUPRA Tavascan Concept πήρε το όνομά του από ένα χωριό που βρίσκεται στα Πυρηναία, μοναδικό λόγω του εκπληκτικού τοπίου που το περιβάλει και του γύρω φυσικού περιβάλλοντος.
 
Εξωτερικές γωνίες 
 
Το εξωτερικό του οχήματος συνδυάζει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα, φέρνοντας δυναμισμό στην κατηγορία του και μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η εμπρόσθια σχεδίαση του οχήματος τονίζει την ηλεκτρική του προσωπικότητα με το φωτιζόμενο λογότυπο CUPRA που είναι τοποθετημένο χαμηλά παρέχοντας ένα εντελώς διαφορετικό σημείο εστίασης. Κάθε κανάλι εισαγωγής αέρα αυξάνει την απόδοση, επιτρέποντας στον αέρα να ρέει ομαλά σε όλο το αμάξωμα ή εσωτερικά για να κρυώσει η μπαταρία. Η ροή του αέρα είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του CUPRA Concept. Οι «μυώδεις» θόλοι τροχών φιλοξενούν 22΄΄ ζάντες αλουμινίου που επικεντρώνονται στην καθαρή κύληση του αέρα, επιτρέποντας στο SUV coupe να ελαχιστοποιήσει την αντίσταση
 
Ο πίσω διαχύτης παρέχει λειτουργική αεροδυναμική ο οποίος ενισχύεται από το κομψό φως που διατρέχει κατά μήκος το πίσω μέρος του αμαξώματος με ενσωματωμένο το λογότυπο CUPRA. Το CUPRA Tavascan Concept συνδυάζεται με εκλεπτυσμένο μεταλλικό χρώμα που ενισχύει την εξωτερική του σχεδιαστική γραμμή καθώς και ίνες άνθρακα και διακριτικές χάλκινες λεπτομέρειες που τονίζουν την εκφραστική του εφάνιση. 
 
Εσωτερική ηρεμία 
 
Οι σμιλεμένες εξωτερικές γραμμές του Concept αντικατοπτρίζονται στο εσωτερικό του. Ένας χώρος που αναμιγνύει υλικά και τεχνολογικές ιδέες και εστιάζει στη δημιουργία καμπίνας που προσφέρει τέλεια ισορροπία μεταξύ του προσανατολισμού του οδηγού και της άνεσης των επιβατών. Στο εσωτερικό του Concept αντιπαραβάλλονται χρωματισμοί, δυναμικές τεχνολογίες, σχεδιαστικές λεπτομέρειες και υλικά όπως δέρμα, carbon και Alcantara® δημιουργώντας μία ποιοτική καμπίνα. Ο διάχυτος φωτισμός περιβάλλοντος LED καλοσωρίζει τους επιβάτες καθώς ανοίγουν τις πόρτες. Τα δερμάτινα bucket καθίσματα προσφέρουν λειτουργικότητα, άνεση και αφάλεια ενώ το ταμπλώ έχει την αίσθηση ότι αιωρείται προσφέροντας τόσο εστίαση όσο και αίσθηση του χώρου. Ο οδηγός έχει στη διάθεση του ένα 12,3΄΄ ψηφιακό σύστημα οργάνων που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που συμπληρώνεται από μία οθόνη 13 ιντσών. cept. Ικανότητα επιδόσεων Το CUPRA Tavascan Concept παρέχει ένα μοναδικό όραμα για το μέλλον της μάρκας αξιοποιώντας τη δύναμη της ηλεκτροκίνησης.
 
Το crossover coupe συνδυάζει την εμφάνιση ενός SUV με την κομψότητα ενός σπορ coupe. Το CUPRA Tavascan Electric Concept προσφέρει απόδοση, δυναμική και οδηγησιμότητα στους πελάτες με το προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Δύο κινητήρες, ένας ενσωματωμένος στον μπροστινό άξονα και ο δεύτερος στον πίσω άξονα, με ισχύ 225kW (306PS) και κίνηση στους τέσσερις τροχούς παρέχουν μέγιστη απόδοση. Το CUPRA Tavascan Electric Concept φτάνει τα 100km/h σε λιγότερο από 6.5 δευτερόλεπτα. Το Concept είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου 77kWh, η οποία μπορεί να αποθηκεύσει αρκετή ενέργεια για να κρατήσει το όχημα σε κίνηση με αυτονομία έως 450km, στοχείο που βασίζεται στο WLTP. Το όχημα είναι κατασκευασμένο πάνω στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen Group και επειδή η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του Concept, το κέντρο βάρους του είναι χαμηλό, καθιστώντας το ένα πραγματικά δυναμικό αυτοκίνητο. Το CUPRA Tavascan Electric Concept είναι ένα όχημα που έχει σχεδιαστεί για το μέλλον. Θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της IAA της Φρανκφούρτης.
 

Facebook Comments