Ο Ράφα Ναδάλ ήταν προετοιμασμένος κι έστω και με αρκετή δόση δυσκολίας ξεπέρασε το εμπόδιο του Ντιέγκο Σβάρτσμαν και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του US Open.

Το εμπόδιο του Ισπανού αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για τον Αργεντινό τενίστα, που κατάφερε να «πετάξει έξω» στα προημιτελικά του Ρότζερ Φέντερερ, ωστόσο, έμεινε μέχει εκεί, καθώς ο Ναδάλ επικράτησε με 3-0 (6-4, 7-5, 6-2) και πέρασε στην τετράδα του αμερικανικού τουρνουά για 8η φορά στην καριέρα του.

Πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή, το νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται δύο βήματα μακριά από τον 19ο τίτλο του σε grand slam, κάτι που εάν καταφέρει να κάνει θα πλησιάσει σε απόσταση… αναπνοής από τον Φέντερερ που μετρά 20 majors!

Ο αγώνας διήρκησε 2 ώρες και 47 λεπτά κι αξίζει να σημειωθεί ότι στο τρίτο σετ ο Ναδάλ δέχτηκε ιατρική βοήθεια, λόγω προβλήματος που αντιμετώπισε στο αριστερό του χέρι. Παρ΄ όλα αυτά συνεχίζει με φιλοδοξίες στη διοργάνωση, την οποία έχει κερδίσει τρεις φορές, και στον 33ο Grand Slam ημιτελικό του θα έχει ως αντίπαλο τον φορμαρισμένο Ιταλό, Ματέο Μπερετίνι.

Facebook Comments