Άνοιξε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η εφαρμογή για την νέα μορφή της ρύθμισης των 120 δόσεων προς τη φορολογική διοίκηση (www.aade.gr). 

Νωρίτερα:

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία σε έως και 120 δόσεις, τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις.

Για τους περίπου 250.000 οφειλέτες που έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση δόθηκε ήδη η δυνατότητα να εκτυπώσουν μέσω του taxis ειδική βεβαίωση που θα τους επιτρέπει να ξεμπλοκάρουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό από την δέσμευση της εφορίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι αυτή η βεβαίωση να προσκομιστεί στην τράπεζα μέσα σε 1 μήνα από την έκδοσή της.

Από τη στιγμή που θα επανενεργοποιηθεί η ρύθμιση για τις 120 δόσεις οι οφειλέτες θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε έως και 120 δόσεις, πληρώνοντας ως ελάχιστη δόση το ποσό των 20 ευρώ και όχι των 30 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα, αλλά και να διαγράψουν ένα σημαντικό μέρος των προσαυξήσεων προκαταβάλλοντας το ποσό που επιθυμούν. Για κάθε 1000 ευρώ προκαταβολής διαγράφονται αντίστοιχα 1000 ευρώ προσαυξήσεων. 

Facebook Comments