Οι διαπραγματευτικές ομάδες του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και των Podemos δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μία συμφωνία, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, για τις προοπτικές μιας ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ, ωστόσο συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Το ακανθώδες ζήτημα στην επίτευξη μίας συμφωνίας «την ενδεκάτη ώρα» πριν από την εκπνοή της διορίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ειδεμή η χώρα θα επανέλθει στις κάλπες, εξακολουθεί να παραμένει η δομή της επόμενης κυβέρνησης. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του PSOE, Αδριάνα Λάστρα, η πρόταση του κόμματός της δεν περιλαμβάνει την είσοδο στην κυβέρνηση σε στελέχη των Podemos, ενώ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της παράταξης του Πάβλο Ιγκλέσιας τόνισε πως εξέρχονται «ανήσυχοι» από τη συνάντηση τούτη και πως η θέση του PSOE είναι «αμετακίνητη».

Η συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες, υπήρξε τόσο άκαρπη, που το PSOE ούτε καν εξήγησε στους Podemos ποιες είναι οι θεσμικές, αλλά όχι κυβερνητικές, θέσεις που τους προτείνει να αναλάβουν ως αντάλλαγμα για μία κοινοβουλευτική στήριξη μιας μονοκομματικής κυβέρνησης του Σάντσεθ.

Facebook Comments