Μετά την απόκτηση σειράς αδειών εγκατάστασης σε Σκουριές και Ολυμπιάδα, η Eldorado, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση με στόχο την επίτευξη των κατάλληλων συνθηκών, ώστε να επανεκκινήσει η κατασκευή του έργου στις Σκουριές. Όπως και να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη, κατασκευή και χρηματοδότηση των μεταλλείων Κασσάνδρας, δηλαδή αυτά στις Σκουριές, την Ολυμπιάδα και το Στρατώνι.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία θα προχωρήσει:

-στην υλοποίηση κεφαλαιουχικών δαπανών, που σχετίζονται με τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις και την υλοποίηση δευτερευουσών κατασκευών που υποστηρίζουν την επανεκκίνηση του project των Σκουριών. Το restart, βέβαια, στις Σκουριές είναι αλληλένδετο με την εξασφάλιση της άδειας δόμησης του κτηρίου του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές.

-στην επένδυση κεφαλαίων που σχετίζονται με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και την αδειοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου στο Πέραμα Έβρου. Στο συγκεκριμένο έργο αναφέρθηκε την Κυριακή, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέφερε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την εταιρεία για την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στη Θράκη. Σύμφωνα με παλαιότερη ενημέρωση προς τους αναλυτές, η εταιρεία έχει καταθέσει την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο στο Πέραμα, στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά η έγκρισή της εκκρεμεί.

Facebook Comments