«Συγκρατημένα αισιόδοξος» για την πιθανότητα επίτευξης μιας συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Διαμορφώνεται το περίγραμμα μιας συμφωνίας. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», είπε ο Συντηρητικός πρωθυπουργός σε ομιλία του στη βόρεια Αγγλία.

Το “γεύμα εργασίας” της Δευτέρας θα γίνει στο Λουξεμβούργο και θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών μετά την ανάρρηση του Τζόνσον στην πρωθυπουργία, τον Ιούλιο. Ο Τζόνσον θα συναντηθεί επίσης με τον επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ, τον Γάλλο Μισέλ Μπαρνιέ και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν επίσης και οι συζητήσεις μεταξύ των ομάδων των διαπραγματευτών των δύο πλευρών, όπως είπε μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. “Το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε κάποιες ιδέες” για μια λύση όσον αφορά τους υγειονομικούς και φυτουγειονομικούς (SPS) ελέγχους στα ζώα και τα ζωικά προϊόντα στα σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας. “Περαιτέρω συζητήσεις μεταξύ των ομάδων θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Facebook Comments