Η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προτείνει την άρση της ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Λοβέρδου, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Διονύση Χατζηδάκη.

Σημειωτέον ότι και οι τρεις βουλευτές ζήτησαν την άρση της ασυλίας τους.

Η άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ήρθε για τη δίωξη του στην υπόθεση της Novartis (ο ίδιος την είχε ζητήσει, εξού και ΝΔ και ΚΙΝΑΛ κινήθηκαν σε αυτό το σκεπτικό), του Κωνσταντίνου Κυρανάκης για μια δήλωση που θεωρήθηκε για τους Ρομά που θεωρήθηκε ως ρητορική μίσους και ο Διονύσης Χατζηδάκης για μια υπόθεση με έναν οικογενειακό τάφο όταν ήταν δήμαρχος.

Κυρανάκης: Είμαι κατά της βουλευτικής ασυλίας 

“Δεν μπορώ να κρύβομαι πίσω από έναν νόμο στον οποίο δεν πιστεύω”, σχολίασε σε συνεργάτη του MarketNews.gr και του DailyPost.gr πριν από λίγο ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ξεκαθαρίζοντας ότι ανέκαθεν ήταν κατά της βουλευτικής ασυλίας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας γνωμοδότησε υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με ψήφους 7 έναντι 4 κατά, ο οποίος είχε μηνυθεί από τη ΜΚΟ «Παρατηρητήριο Συμφωνιών Ελσίνκι» για ρατσιστικό σχόλιο κατά των Ρομά, κατηγορείται για ρητορική μίσους.

Ωστόσο, πηγές της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν ως εντελώς αβάσιμη τη συγκεκριμένη μήνυση επισημαίνοντας ότι δεν περιλαμβάνει καν το λόγο για τον οποίο ζητείται η άρση.

Facebook Comments