Σήμερα το απόγευμα στο αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού πραγματοποιήθηκε επίθεση με μαχαίρι, ενώ ο δράστης σκοτώθηκε από πυρά, όπως  έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV μεταδίδει πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση. Την ίδια πληροφορία μεταδίδει και η Le Figaro. Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα ο δράστης είναι 45 χρονών, γεννήθηκε στο Fort-de-France το 1974 και φέρει ένα ελαφρύ θέμα κώφωσης. Είχε κάνει 20 χρόνια υπηρεσίας στο τμήμα πληροφορικής του Αρχηγείου ενώ τα κίνητρά του μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα ενώ οι ερευνητές εξετάζουν κυρίως το σενάριο μιας προσωπικής διένεξης.

Στο σημείο βρίσκεται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ και τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος επρόκειτο να μεταβεί στην Τουρκία και ανέβαλε την αναχώρησή του.

Η περιοχή γύρω από το αρχηγείο της αστυνομίας, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, έχει αποκλεισθεί και ασθενοφόρα βρίσκονται επιτόπου.

 

Facebook Comments