Έχει γίνει ουσιαστική πρόοδος στην Ελλάδα, ανέφερε ο απερχόμενος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στα γραφεία της ΕΕ στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δηλώσεις έρχονται λίγα μόλις 24ωρα πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόκλιση δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης έχει περιοριστεί στα 500 εκατ. ευρώ.

“Έχει γίνει ουσιαστική πρόοδος. Έχω την πεποίθηση ότι θα μπορέσει να κλείσει το δημοσιονομικό κενό, που υπάρχει σήμερα”, ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Αθήνα.

Απέφυγε να αναφερθεί σε αριθμούς αλλά επισήμανε ότι αυτοί αλλάζουν καθημερινά και ότι η απόσταση που χώριζε τις δύο πλευρές αυτή την εβδομάδα ήταν μικρότερη, έως και η μισή, από ό,τι προηγουμένως.

Ο ίδιος εξήγησε ότι υπάρχουν ακόμα 15 περίπου ημέρες διαπραγματεύσεων, έως τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε θα πρέπει να αποσταλεί ο προϋπολογισμός στις Βρυξέλλες.

Απέφυγε πάντως να προτείνει μέτρα που θα πρέπει να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που παραμείνει το δημοσιονομικό κενό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν πρόκειται να πω τι θα κάνει η κυβέρνηση, η χώρα δεν είναι σε πρόγραμμα, είναι κυρίαρχη”.

Facebook Comments