Χιλιάδες Αλβανοί και Γεωργιανοί απέκτησαν ΑΜΚΑ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μαζί δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία.

Η Κάτια Μακρή αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα το έγγραφο με το οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας εκπέμπουν SOS.

Όλα ξεκίνησαν το 2016, μετά το μεγάλο προσφυγικό κύμα. Η προηγούμενη κυβέρνηση άνοιξε τον δρόμο, ώστε να αποκτήσουν ΑΚΜΑ οι αιτούντες άσυλο. Φυσικά, δεν το εκμεταλλεύτηκαν μόνο οι Σύροι – που ήταν πρόσφυγες- αλλά και Αλβανοί και Γεωργιανοί.

Το αναφέρει η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Εργασίας, η κ. Παρασκευή Τσάμη, τρεις μέρες μετά τις εκλογές, ενημερώνοντας τον Γιάννη Βρούτση για την κατάσταση:

«Από την υπηρεσία μας έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει αθρόα προσέλευση πολιτών από την Αλβανία και τη Γεωργία που υποβάλλουν αίτηση για διεθνή προστασία και ως εκ τούτου αποκτούν το δικαίωμα να εκδώσουν ΑΜΚΑ, γεγονός το οποίο υποκρύπτει μαύρη και ανασφάλιστη εργασία”.

Ενώ πάντως στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ήξεραν αυτό, δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Ιουλίου έβγαλαν εγκύκλιο που έλεγε όχι μόνο οι πρόσφυγες αλλά και οι μετανάστες θα βγάζουν ΑΜΚΑ.

Μεταξύ άλλων μάλιστα υπήρξε μαζική… εισαγωγή γυναικών από τις συγκεκριμένες χώρες προκειμένου να γεννήσουν δωρεάν σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία!

Οι υπηρεσίες φυσικά διαφώνησαν, αλλά το έλεγαν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ήταν «ψιλά γράμματα» για την τότε κυβέρνηση.

Αποτέλεσμα εικόνας για αμκα αλβανοι γεωργιανοι

Facebook Comments