Τρομάζουν τα νούμερα: H φάμπρικα με τους «ευάλωτους» μετανάστες
Το κριτήριο της «ευαλωτότητας» που έδωσε άσυλο σε χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι ήρθαν στην ενδοχώρα, αποδεικνύεται ότι… μπάζει
Το κριτήριο της «ευαλωτότητας» που έδωσε άσυλο σε χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι ήρθαν στην ενδοχώρα, αποδεικνύεται ότι… μπάζει
Το κριτήριο της «ευαλωτότητας» που έδωσε άσυλο σε χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι ήρθαν στην ενδοχώρα, αποδεικνύεται ότι… μπάζει και ότι είχε στηθεί μια ολόκληρη φάμπρικα παραγωγής γνωματεύσεων ευαλωτότητας, πράγμα που σημαίνει ότι χιλιάδες μετανάστες δεν μπορούσαν να επιστραφούν στην Τουρκία και μεταφέρονταν στην ενδοχώρα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν αποκλειστικά στο dailypost.gr και στο Marketnews.gr, αξιόπιστες πηγές, το πρώτο εξάμηνο του 2019, οι συνολικές αφίξεις μεταναστών/προσφύγων στη Λέσβο ήταν 5.800 άτομα. Από αυτούς, οι 5.770 κρίθηκαν ευάλωτοι και μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα.
Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό κράτος, δεν θα μπορούσε να τους επιστρέψει στην Τουρκία, καθώς όσοι μετανάστες/πρόσφυγες δεν βρίσκονται στα νησιά, εξαιρούνται από την Κοινή Δήλωση ΕΕ- Τουρκίας! Μάλιστα, όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές, η πλειοψηφία αυτών πήρε την περίφημη γνωμάτευση ευαλωτότητας από ιδιώτες γιατρούς.
Και όπως αναφέρουν γνώστες της υπόθεσης, το κριτήριο της ευαλωτότητας είχε ως γνώμονα ψυχολογικά αίτια, τα οποία δεν ήταν εύκολο να αποδειχθούν. Άλλωστε, ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου τον Σεπτέμβριο αποκάλυπτε ότι η φάμπρικα έχει απλώσει τα πλοκάμια της και σε άλλα νησιά. Επτά γιατροί του νοσοκομείου της Σάμου -δυο νοσηλευτές και ένας μεσολαβητής- είχαν καταφέρει να ανοίξουν τον δρόμο σε χιλιάδες αλλοδαπούς για να προωθούνται στην ενδοχώρα, οι οποίοι χαρακτηρίζονταν ευάλωτοι προκειμένου να προωθούνται στην ενδοχώρα.
Ο κοριός της αστυνομίας είχε αποκαλύψει πολλά για την παράνομη δράση. Α: Τα χαρτιά που τους έβγαλε είναι για ευαλωτότητα άλφα. Είναι κουφός, τον βγάλανε κουφό, ότι δεν ακούει. Κατάλαβες; Και του βγάλαμε «Α» ευαλωτότητα…», ένας από τους διαλόγους που ήρθαν στη δημοσιότητα. Το κύκλωμα έπαιρνε 500 ευρώ από κάθε αλλοδαπό. Από αυτά, τα 300 πήγαιναν στον γιατρό, ο οποίος έγραφε την ψεύτικη γνωμάτευση, 100 ευρώ έπαιρνε ο νοσηλευτής και 100 ευρώ ο Ιρακινός μεσολαβητής, που εντόπιζε τους ενδιαφερόμενους στο κέντρο ταυτοποίησης της Σάμου.
Άλλο ένα στοιχείο που δείχνει την αδυναμία που υπήρχε στη διαχείριση του προβλήματος είναι ότι από τους 80.000 αλλοδαπούς που ήρθαν συνολικά στη χώρα μας, το 40% δεν έχει άσυλο. Και όμως, επεστράφησαν μόλις 1.807, από την προηγούμενη κυβέρνηση. Τα ερωτήματα παραμένουν και δεν έχουν απαντηθεί: Πού είναι οι υπόλοιποι; Δεν έχουν χαρτιά, δεν έχουν άσυλο. Ξέρει κανείς που βρίσκονται;
Facebook Comments