Κ.Μ.: Ξέρω ότι η άποψή σας είναι να αποσυνδέεται η εκλογή ΠτΔ από τις πρόωρες εκλογές.

Φ.Γ.: Ναι έχουμε κάνει αυτή την πρόταση από το 2016. Αλλά να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, να εκλέγεται μονοκομματικός πρόεδρος με 151 ψήφους.

Κ.Μ.: Αυτό δεν είναι μόνο θέμα διαδικασίας, αλλά και προσώπου.

Φ.Γ.: Σκέφτεσαι κάτι; Έχεις κάποιον στο μυαλό σου;

Κ.Μ.: Όχι, τα Χριστούγεννα θα ξεκλέψω ένα διήμερο να πάω στο βουνό, εκεί παίρνω τις σημαντικές αποφάσεις.

Φ.Γ.: Ούτε εκεί ταιριάζουμε. Εγώ τις παίρνω στη θάλασσα!

Αυτός ήταν ο διάλογος από την εκτός ατζέντας συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της συνάντησης τους για την ψήφο των απόδημων.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν η μόνη πολιτική αρχηγός με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε για τον επόμενο ΠτΔ και αυτό σημαίνει πολλά. Αναδεικνύει ουσιαστικά ποιος δεν θα είναι ο επόμενος ΠτΔ και σκιαγραφεί σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά του επόμενου.

Με δεδομένο ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε δημόσια παρέμβασή της για το θέμα στις 30 Σεπτεμβρίου στην 6η Ετησία Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών -ΕΕΝΕ είχε σκιαγραφήσει το προφίλ της υποψηφιότητας που θα στήριζε το ΚΙΝΑΛ λέγοντας: «Όσον αφορά το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δημόσια έχουμε πει ότι πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική δημοκρατική παράταξη. Αν θέλεις να πετύχεις συνεννόηση όταν έχεις κυβέρνηση της Ν.Δ., ο Πρόεδρος να προέρχεται από την άλλη πλευρά. Δεν έχει δεσμευτεί και ανταποκριθεί ακόμα ο κ. Μητσοτάκης. Το έχω κουβεντιάσει, απάντηση δεν έχω πάρει», δύο δεδομένα είναι πλέον ξεκάθαρα.

Ότι ο μόνος τρόπος για να μην είναι μονοκομματικός ο επόμενος ΠτΔ χωρίς την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να πληρεί αυτά τα χαρακτηριστικά και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθόλου τυχαία πλέον αν και αφήνει την απάντηση για τις γιορτές, σταδιακά ανταποκρίνεται στον διάλογο.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι ο επόμενος ΠτΔ δεν μπορεί να είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος καθώς δεν είναι πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συζητά για αυτό το θέμα με την Φώφη Γεννηματά και όχι με τον Τσίπρα που προτείνει τον σημερινό ΠτΔ, το έχει πάρει απόφαση.

Άλλωστε την εποχή που ήταν ένας απλός βουλευτής, ο σημερινός πρωθυπουργός, τόλμησε να βγει εκτός γραμμής και να καταψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, δεν θα είχε καμία λογική να αυτοαναιρεθεί την περίοδο της απόλυτης παντοδυναμίας του.

Δεν θα είχε επίσης καμία λογική την ώρα που ο Τσίπρας απομονώνεται με αφορμή την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, να τον διασώσει πηγαίνοντας χέρι, χέρι μαζί του για την εκλογή ΠτΔ και βάζοντας το ΚΙΝΑΛ εν δυνάμει σύμμαχο και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα, απέναντι.

Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments