Η εβδομάδα ξεκινάει με το δολάριο να κινείται επιθετικά υψηλότερα καθώς οι επενδυτές πείθονται όλο και περισσότερο ότι η Fed τελικά θα προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε μια αύξηση των επιτοκίων.

Ο δείκτης δολαρίου βρίσκεται και πάλι στις 98 μονάδες με τα commodity currencies να βρίσκονται κάτω από κλοιό ασφυκτικών πιέσεων καταγράφοντας συνεχώς χαμηλά 12 μηνών.

Ο χρυσός κινείται έντονα πτωτικά με τα $1.100 να εμφανίζονται στον ορίζοντα. Και τα υπόλοιπα G10 νομίσματα βρίσκονται κάτω από ισχυρές πιέσεις έναντι του δολαρίου. Από σήμερα ανοίγουν και οι τράπεζες με κάποιες νέες παραμέτρους όσον αφορά στις αναλήψεις καθώς θα γίνεται δυνατή και η ανάληψη ποσού ύψους €420/εβδομάδα με μια πράξη ανάληψης, ενώ την Τετάρτη μια ακόμα ψηφοφορία για το τρίτο Μνημόνιο αναμένεται να δοκιμάσει τη συνοχή της κυβέρνησης αλλά και τη βιώσιμότητά της.

  • Νέα πτώση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία.
  • Μετά τον Schaeuble και η Μέρκελ συμφώνησε με την άποψη ότι ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα είναι μεν εφικτό, όχι εντός της Ευρωζώνης δε.
  • Με πιέσεις ξεκίνησε η εβδομάδα στις ασιατικές αγορές.
  • Ο οίκος S&P επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΑΑ του Βελγίου.
  • Νέες ασφυκτικές πιέσεις στο AUD.
  • Κατακόρυφη αύξηση της μεταβλητότητας στα εμπορεύματα, με το χρυσό στα χαμηλότερα επίπεδα 5 ετών.
  • Δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.145 Υψηλό: 1.145 Χαμηλό: 1.131 Κλείσιμο: 1.134

20 07 15 gold

 

 

 

 

 

 

Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε νέα χαμηλά πέντε ετών με το ξεκίνημα της εβδομάδας να μην είναι καθόλου καλό αφού στο άνοιγμα κατέρρευσε κατά $50 με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω και απο τα $1.100. Οι πωλητές είναι πανίσχυροι και αναμένεται να υπάρξει και νέα κίνηση προς τα χαμηλά ημέρας.

Ο δρόμος για τα $1.000 είναι ανοιχτός με μια σειρά τεχνικών και όχι μόνο ενδείξεων να επιβεβαιώνουν τη διάσπαση στα $1.133. Θεωρούμε ότι οι προσπάθειες αγορών θα πρέπει να αποφεύγονται με κάθε τρόπο.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.100                   1.133
1.078                   1.145
1.050                   1.158
1.000                   1.173

Facebook Comments