Με ήπιες απώλειες κινείται το δολάριο έναντι των κυριότερων ανταγωνιστών του, ωστόσο οι συναλλαγές είναι υποτονικές εν απουσία σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων σήμερα στις ΗΠΑ.

Η ανοδική τάση του αμερικανικού νομίσματος συνεχίζει καθώς στηρίζεται από τη φρασεολογία της προέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen, την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα επιτόκια είναι πιθανό να αυξηθούν “κάποια στιγμή μέσα στο τρέχον έτος”.

Ο δολαριακός δείκτης, που μετράει τη δύναμη του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού 6 νομισμάτων, υποχωρεί 0,16% στις 98,02 μονάδες, ενώ χτες άγγιξε υψηλό τριών μηνών στις 98,31.
Έναντι του κοινού νομίσματος, το δολάριο υποχωρεί 0,34% στα 1,0860, ενώ νωρίτερα το ευρώ άγγιξε χαμηλό τριμήνου στα 1,0812 δολάρια.

Το κοινό νόμισμα έχει βρει εν μέρει στήριξη από το “θεωρητικό” άνοιγμα των ελληνικών τραπεζών τη Δευτέρα, μετά από bank holiday τριών εβδομάδων, αν και οι έλεγχοι κεφαλαίων παραμένουν.

Επιπλέον χτες η Ελλάδα έδωσε εντολή πληρωμής των 2 δισ ευρώ στο ΔΝΤ που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα. Το επόμενο test για την ελληνική κυβέρνηση δίνεται αύριο, όταν και πρέπει να ψηφιστούν από την ελληνική βουλή η δεύτερη δεσμίδα μέτρων.

Facebook Comments