Τους ισχυρισμούς Στουρνάρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποβάλει αίτημα να τυπωθούν δραχμές στην Ρωσία διέψευσε απολύτως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open.

Ο κ. Βούτσης επανέλαβε κατηγορηματικά ότι από την ελληνική κυβέρνηση δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο αίτημα, ή διερεύνηση δηλαδή να τυπωθούν δραχμές στην Ρωσία όπως ο κ. Στουρνάρας ισχυρίζεται.

Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ανέφερε και όπως αναφέρει και η avgi.gr αφού πρώτα διαβεβαίωσε ότι είναι σε θέση να το γνωρίζει μέτα βεβαιότητος λόγω της θέσης που είχε στην τότε κυβέρνηση. «Το διαψεύδω απολύτως ότι ο κ. Τσίπρας ποτέ ζήτησε κάτι τέτοιο ή ούτε είχε φλερτάρει ποτέ με αυτή την ιδέα. Σε καμία περίπτωση δεν συζήτησε ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ο κ. Βούτσης απαντώντας σε όσα λέει ο κ. Στουρνάρας και ξεκαθάρισε ότι: «Ποτέ δεν φλερτάραμε με την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ποτέ δεν παίξαμε κορώνα γράμματα την τη χώρα».

Ειδικότερα για την νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε χθες από την Πάτρα ο κ. Βούτσης τόνισε ότι: «Έχει ξεκινήσει μια σοβαρή διαδικασία, μια πορεία προς το λαό για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα πιο κοινωνικά γειωμένο. Πρέπει να συγχρονιστούμε κυρίως με τους νέους ανθρώπους. Είναι πλούτος για μας να γίνουν συζητήσεις για όλη την πολύ χρήσιμη και ιστορική περίοδο που αφορά το 2014 και μετά που για πρώτη φορά ήρθε στην κυβέρνηση η Αριστερά».

«Στις αναφορές μου στην παρουσίαση είπα πάρα πολλά» απάντησε για την φράση του που αποκόπηκε από την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά.

«Η Αριστερά ποτέ δεν είχε καμία σχέση με την διακυβέρνηση. Ο λαός μας έδωσε την διακυβέρνηση εξαιτίας και στον Αλέξη του Τσίπρα καθώς και στην αναζήτηση διεξόδων από την κρίση.»

«Είχαμε επιτυχίες τελικά και βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια» ενώ όπως είπε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία είναι ότι αυτή τη στιγμή η χώρα έχει τα ταμεία γεμάτα και ο ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε ότι δεν διακινδυνεύει για το επόμενο διάστημα.

«Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επειδή είχαν ξανακυβερνήσει και λόγω του πελατειακού κράτους είχαν τις προσβάσεις μέσα στους οργανισμούς για να περάσουν τις πολιτικές τους. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το είχε αυτό» ανέφερε ο κ. Βούτσης στην αρχή της διακυβέρνησης.

«Είχαμε μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι δυνάμεις της Ευρώπης θα είχαν πολύ μεγαλύτερη αλληλεγγύη για την κρίση που ήταν όμως ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι μόνο ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα ήταν η συνεργασία των χωρών του Νότου και ελπίζω να το συνεχίσει και αυτή η κυβέρνηση».

Για το προσφυγικό ας μην ξεχνάμε ότι οι Ευρωπαίοι μας έχουν κλείσει τα σύνορα. Είμαι προβληματισμένος για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας.Ο Ακιτζί είναι μετριοπαθείς και τάσσεται υπέρ μιας λύσης να ζήσουν όλοι μαζί για το καλό των τουρκοκυπρίων και δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τον κ. Ερντογάν. Αν συνεχιστεί αυτή η στάση της Τουρκίας οι συζητήσεις για το Κυπριακό μπορεί να πάνε πίσω.

 

Facebook Comments