«Τζόκερ»: Βρέθηκαν οι γυναίκες που πήραν την ΕΛΑΣ – ποια η σχέση τους με πρώην υφ.ΥΠΠΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τοποθετήθηκε και έδωσε απαντήσεις η υπουργός Πολιτισμού για τους χθεσινούς ελέγχους της ΕΛΑΣ σε αίθουσες που προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ»
Τοποθετήθηκε και έδωσε απαντήσεις η υπουργός Πολιτισμού για τους χθεσινούς ελέγχους της ΕΛΑΣ σε αίθουσες που προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ»
Τοποθετήθηκε και έδωσε απαντήσεις η υπουργός Πολιτισμού για τους χθεσινούς ελέγχους της ΕΛΑΣ σε αίθουσες που προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ» και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media.
«Σωστά αντέδρασε όπως αντέδρασε ο κόσμος, αυτό που έγινε ήταν τελείως ανοίκειο», σχολίασε η Λίνα Μενδώνη μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τον έλεγχο που έγινε σε ανήλικους κατά την προβολή της ταινίας Τζόκερ σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας.
Η Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε πλήρη άγνοια για το περιστατικό, το οποίο η ίδια έμαθε εκ των υστέρων. Όπως είπε, η πρώτη αντίδρασή της, όταν έμαθε ότι τη διαδικασία κινήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ήταν να ρωτήσει όλη την ιεραρχεία του υπουργείου για το ποιος έδωσε την εντολή και ποιος βρίσκεται πίσω από την ενέργεια αυτήν.
«Πήρα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτης, πήρα τα στοιχεία των δύο γυναικών και έμαθα ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες λειτουργούσαν αυτόνομα», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη και τόνισε πως:
«Το υπουργείο δεν είχε δώσει καμία εντολή, αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες δεν ενημέρωσαν ούτε για τις προθέσεις ούτε για το τι έκαναν, αγνοούσαν όλη την ιεραρχία. Θα κινηθεί όλη η διαδικασία για τις σε βάρος τους πειθαρχικές έλεγχο».
Η Υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι δύο υπάλληλοι «δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής» και σχολίασε πως «δεν είναι δυνατόν δύο κυρίες κάτω από την υπαλληλική τους ιδιότητα να προκαλούν τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα».
«Λειτούργησαν αυθαιρέτως, δεν έχει γίνει ποτέ τέτοιο πράγμα, δεν μπορώ να καταλάβω τι τις οδήγησε σε αυτή την πράξη», συμπλήρωσε η ίδια.
Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού που απειλούσε με… κυρώσεις
«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».
Τι προηγήθηκε
Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν το Σάββατο και την Κυριακή εφόδους σε δύο κινηματογράφους κατά διάρκεια της προβολής της ταινίας «Τζόκερ» ώστε να απομακρύνουν ανηλίκους που παρακολουθούν την ταινία καθώς δεν είναι κατάλληλη για κάτω των 18.
Σύμφωνα πληροφορίες, η πρώτη έφοδος της Αστυνομίας έγινε το Σάββατο σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, ενώ οι αστυνομικές επεμβάσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε κινηματογράφο επί της οδού Πατησίων στο ύψος της Κυψέλης.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η όλη διαδικασία που φαίνεται να κινήθηκε το Σαββατοκύριακο για τις προβολές της ταινίας Joker βασίζεται σε δύο κανονιστικές πράξεις, που εκδόθηκαν κατόπιν υπουργικών αποφάσεων του 2011 και του 2014. Οι έλεγχοι γίνονται από την ειδική Διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου. Στο τμήμα Κινηματογραφίας διευθύντρια είναι συγγενής του πρώην υφυπουργού ΥΠΠΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Στρατή. Συγκεκριμένα, διευθύντρια είναι η κυρία Αλεξομανωλάκη, σύζυγος του αδελφού του πρώην υπουργού. Σύμφωνα με την κατάθεση των δύο υπαλλήλων του ΥΠΠΟ που ζήτησαν την επέμβαση της αστυνομίας, η κυρία Αλεξομανωλάκη είχε δώσει την έγκρισή της. Και ακόμη, οι ταυτότητες που έχουν τα μέλη της επιτροπής αυτής για να μπορούν να ασκήσουν τους σχετικούς ελέγχους της έχουν υπογραφεί από τη γ.γ. του υπ. Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Βλαζάκη.
Μύλος με τον «Τζόκερ»: Η κατάθεση της υπαλλήλου του υπ. Πολιτισμού
Όπως αποδεικνύεται οι δύο γυναίκες που προκάλεσαν τόση αναστάτωση επικαλέστηκαν στην ΕΛΑΣ την υπηρεσιακή τους ιδιότητα ως υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και ότι ενεργούσαν με εντολή της υπηρεσίας τους.
Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε από την Αστυνομία, προχτές το απόγευμα από το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και χτες το απόγευμα από τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», στην Κυψέλη, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση οι δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους, ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία που είναι ακατάλληλη και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα νόμιμα.
Στα σημεία μετέβησαν αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών. Ειδικότερα στο Mall, βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ στην Κυψέλη βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους.
Οι επτά ανήλικοι του Mall οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Τμήμα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία έδωσε κατάθεση. Στην περίπτωση του Mall, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του υπευθύνου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.
Facebook Comments