Την ικανοποίηση γιατί διαπίστωσε ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά τις δύο συνεχόμενες συσκέψεις που είχε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Για το μετρό είπε ότι θα λειτουργήσει στο σύνολο του τον Απρίλιο του 2023, ενώ για τις αστικές συγκοινωνίες τόνισε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί ουσιαστικά στις αρχές του 2020 μετά και τη συνεργασία με το ΚΤΕΛ.Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ισχύει στο έπακρο η κυβερνητική δέσμευση για πλήρη λειτουργία του Μετρό τον Απρίλιο του 2023.

“Εκτιμούμε ότι μέχρι τα τέλη του έτους το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα έχει δώσει την έγκρισή του για να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση την οποία έχω ήδη δρομολογήσει.Στο ζήτημα του ΟΑΣΘ, ήδη έχουν ενταχθεί στον στόλο του ΟΑΣΘ αρκετά λεωφορεία ώστε κάπως να ανακουφιστεί η κατάσταση.

Σημαντική πρόοδο, όμως, θα δούμε από τις αρχές του έτους όταν θα συναφθεί και θα ξεκινήσει η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ. Τότε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά το πρόβλημα των Αστικών Συγκοινωνιών στην πόλη”, σημείωσε, στη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός.Όσον αφορά στο ζήτημα της Περιφερειακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι θα δημοπρατηθεί εντός ενός έτους, κάνοντας λόγο για ένα έργο κρίσιμο και καθοριστικό για να ανακουφιστεί το μεγάλο κυκλοφοριακό βάρος.

Facebook Comments