Σκηνές που δεν τιμούν το κοινοβούλιο εκτυλίχθηκαν χθες στους διαδρόμους της Βουλής με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη και τον Θανάση Πλεύρη αλλά και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο κ. Πλεύρης έδειξε στους δημοσιογράφους το e-mail με τη λίστα των μαρτύρων που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία το οποίο είχε ώρα 4.40 το απόγευμα. Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τον κ. Πλεύρη ότι άλλαξε το συνημμένο με το e-mail, αφού νωρίτερα είχαν συνεννοηθεί Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής.

Ακολούθησε ένα διάλογος γεμάτος ύβρεις 

Πολάκης: «Τι κάνεις ρε, δίνεις συνέντευξη; Λέω ότι είσαι καραγκιόζης μέγας γιατί άλλαξες το συνημμένο και μετά πρόσθεσες τα δικά μας ονόματα. Μόνο τα δικά μας μικρά ονόματα δεν ξέρατε; Η ξεφτίλα και ο ορισμός της.»
Πλεύρης: «Τεχνικά, πώς μπόρεσα να αλλάξω το αρχείο.»
Πολάκης: «Αποφάσισαν μαζί με τον Κεγκέρογλου να μας βγάλουν εκτός για να προφυλάξουν τον Φρουζή από τις δικές μας ερωτήσεις και έρχεται τώρα να μας δείξει ότι μάθαμε χθες κομπιούτερ. Άσε μας. Δεν μας μοίρασαν στην αρχή επίτηδες τον κατάλογο (σ.σ. με τους μάρτυρες). Δώσαν στην αρχή τα ονόματα των άλλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και δεν μας τον μοίρασαν τον δικό τους κατάλογο, πήγαν και τον έφτιαξαν και μετά μας τον έδωσαν.»

Την ώρα του καβγά Πολάκη και Πλεύρη, πέρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος επίσης επιτέθηκε κατά του Θανάση Πλεύρη.

Τζανακόπουλος: «Δεν μιλάω με σένα, άντε από δω φασίστα».
Πολάκης: «Άντε Καραγκιόζη»
Στον καβγά πήρε μέρος και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος ο οποίος σχολίασε τα όσα είπε λίγο νωρίτερα ο Δημήτρης Τζαννακόπουλος. «Αλλόφρων φώναζε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος άντε ρε και άντε ρε, τέτοιο ήθος».

Ο κ. Πολάκης ζήτησε εκ νέου τον λόγο αυτή τη φορά από τον κ. Μαρκόπουλο, χαρακτηρίζοντας τον πληρωμένο παπαγαλάκι και δολοφόνο χαρακτήρων.

Πολάκης: «Τι είπες εσύ τώρα; Είσαι δημοσιογράφος εσύ; Είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία, αυτό είσαι ένα έμμισθο παπαγαλάκι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μη μας πιάνεις εμάς στο στόμα σου, το ψωμί μας το βγάζουμε τίμια δεν είμαστε σαν κι εσένα πληρωμένα μικρόφωνα και δολοφόνοι χαρακτήρων. Άντε πήγαινε μέσα καραγκιοζάκο»

Οι διάλογοι που προηγήθηκαν νωρίτερα

Έντονα αντέδρασε  ο Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για «π@π@ριές», για το αν θα κληθούν στην επιτροπή ως μάρτυρες ο ίδιος και ο Δ. Τζανακόπουλος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι έλεγαν πως είναι ντροπή τέτοιες εκφράσεις. Την ερχόμενη Τρίτη θα κληθεί πρώτος μάρτυρας ο Κων. Φρουζής ενώ δεύτερος ο Ν. Μανιαδάκης.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της πλειοψηφίας εξήγησαν πως τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται ότι γνώριζαν λεπτομέρειες της σκευωρίας ή να προανήγγειλαν διώξεις, πριν τις ασκήσει η Δικαιοσύνη και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να εμφανιστούν στην επιτροπή ως μάρτυρες και όχι ως εξεταστές.

Σύμφωνα με το protothema.gr, κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε την άμεση εξαίρεση των δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι είναι εμπλεκόμενοι και πρέπει να έρθουν ως μάρτυρες. Το ίδιο επιχείρημα υποστήριξε νομικά και ο κ. Θάνος Πλεύρης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης φέρεται να είπε ότι «μόνο σηκωτό θα με πάρετε από εδώ», ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Τζανακόπουλος φέρεται να είπαν ότι δεν αποχωρούν, έως ότου εξεταστούν ως μάρτυρες.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το σκεπτικό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε ο πρόεδρος της προανακριτικής Γιάννης Μπούγας (ΝΔ) πηγαίνοντας κόντρα στην «γραμμή» των εκπροσώπων του κόμματός του, γραμμή που ομοφώνως είχε αποφασιστεί σε σύσκεψη που είχε προηγηθεί. Το γεγονός αυτό δε έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις τάξεις της πλειοψηφίας για την λειτουργία του προέδρου.

Σε κάθε περίπτωση ο διάλογος που κατά πληροφορίες αναπτύχθηκε είναι ενδεικτικός της έντασης που επικράτησε στην συνεδρίαση:

Β. Κεγκέρογλου: Πρέπει να εξαιρεθούν οι Τζανακόπουλος και Πολάκης

Π. Πολάκης: Είναι παπ@@@ς αυτά

Δ. Μαρκόπουλος: Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στην επιτροπή

Π. Πολάκης: Θέλετε να μας καταδείξετε ως υπόπτους και όχι μάρτυρες

Δ. Μαρκόπουλος: Εσείς είπατε στον ΑΝΤ1 ότι γνωρίζετε τους μάρτυρες. Δεν θα μας πείτε από πού τους γνωρίζετε;

Κ. Καραγκούνης: Γιατί δεν θέλετε να καταθέσετε, κ. Τζανακόπουλε και κ. Πολάκη; Ο κ. Πολάκης είναι πρόσωπο-κλειδί και μέρος της δικογραφίας. Δεν τους φιμώνουμε, απεναντίας με την ιδιότητα του μάρτυρα θα έχουν δυνατότητα να φωτίσουν την υπόθεση

Γ. Ραγκούσης: Αυτή η πρόταση είναι πραξικόπημα.

«Από δω μέσα θα μας βγάλετε σηκωτούς» συνέχισε ο Παύλος Πολάκης. «Θα είμαστε στην Προανακριτική, δεν θα βάλετε στο κάδρο αυτούς που αποκάλυψαν την κλεψιά. Υπάρχει προσυνεννόηση ΚΙΝΑΛ -ΝΔ».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει ότι γνωρίζει τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, ενώ και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε επισκεφθεί την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ως μη όφειλε, προκειμένου να ενημερώσει για την υπόθεση.

Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ ότι θέλουν να τους δείξουν ως ύποπτους και όχι ως μάρτυρες, ενώ ο Γ. Ραγκούσης χαρακτήρισε «πραξικόπημα» την πρόταση της ΝΔ να εξαιρεθούν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Facebook Comments