Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας  με ντάμπλ σκορ την πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για λόγαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 33,6%, με τη ΝΔ είναι στο 17,8% και τρίτο το Ποτάμι με 6,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με 6,1% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,3%. Στο 4,2% βρίσκεται τοΚΚΕ, ενώ το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι στο 3,6%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,8%, ενώ μεγάλη έκπληξη αποτελεί το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 3,3%, μπαίνει δηλαδή στη Βουλή.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό, η κοινή γνώμη δείχνει να είναι μοιρασμένη.

Ειδικότερα, το 35% θεωρεί πως είναι ένα καλύτερο κυβερνητικό σχήμα, το 34% το θεωρεί χειρότερο, ενώ σε ποσοστό 16% οι πολίτες το ίδιο ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο. 

Όσον αφορά το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα αγγίζει το 78% ενώ μόλις το 19% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή.

Στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός έπραξε το σωστό φέρνοντας αυτή τη συμφωνία ή εάν έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του, το 63% των πολιτών απαντούν πως ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε το σωστό, ενώ το 32% θεωρεί πως έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του.

Το 83% των πολιτών θεωρούν η συμφωνία που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ μόλις το 14% θεωρούν πως η συμφωνία ανταποκρίνεται στην ψήφο του δημοψηφίσματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει 61% θετικών γνωμών, με τις αρνητικές να αγγίζουν το 36%. 

 

Facebook Comments