Κινέζοι ήταν και οι 39 νεκροί στο κοντέιντερ του θανάτου στο Έσεξ όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης όπως το Sky News και τo ΒBC.

Αντίστοιχη υπόθεση με Κινέζους είχε καταγραφεί και το 2000 όταν σε ένα κοντέινερ στο Κεντ είχαν βρεθεί νεκροί 58 Κινέζοι.

Νωρίτερα:

Εξακολουθεί να κρατείται ο 25χρονος οδηγός της νταλίκας μέσα στην οποία βρέθηκαν 39 πτώματα, στο Έσσεξ, στην Αγγλία.

ΟΜο Ρόμπινσον, είναι ύποπτος για ανθρωποκτονία, για τις σορούς που βρέθηκαν στο κοντέινερ, όταν εκείνος έφτασε σε περιοχή του Έσσεξ, στον Τάμεση από το Βέλγιο.

Ο ίδιος δεν έχει καταθέσει κάτι, ενώ την ίδια ώρα οι αστυνομικοί στη Βόρεια Ιρλανδία, τη χώρα καταγωγής και διαμονής του νεαρού οδηγού, έχουν κάνει εφόδους σε δύο σπίτια εκεί, αναζητώντας στοιχεία που θα μπορούσαν να υποδείξουν ενδεχόμενη εμπλοκή του σε οργανωμένη συμμορία, χωρίς όμως να έχει διαπιστωθεί κάτι.

Τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τη χειρότερη τραγωδία των τελευταίων 20 χρόνων.  Ένα πιθανό σενάριο, είναι ότι το φορτηγό ξεκίνησε τη διαδρομή του από τη Βουλγαρία, όπου πιθανότατα «φορτώθηκαν» οι 39 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος. Ένα σενάριο που κυκλοφορεί έντονα, είναι ότι πρόκειται για μετανάστες, οι οποίοι πάγωσαν μέχρι θανάτου στους μείον 25 βαθμούς Κελσίου, καθώς μεταφέρθηκαν στο ψυγείο που μετέφερε το φορτηγό των 20 μέτρων. Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι 39 μετανάστες  βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο κοντέινερ καθώς όσο και να καλούσαν σε βοήθεια δεν μπορούσαν να ακουστούν

Όπως ανακοίνωσε η Βρετανική αστυνομία, το φορτηγό έφτασε στο Purfleet προερχόμενο από το Zeebrugge του Βελγίου και στάθμευσε στην Thurrock  Areea στις 12.30 πμ. την Τετάρτη.

 
Νωρίτερα:
 
Την ταυτότητα του οδηγού του φορτηγού, που μετέφερε σε κοντέινερ 39 νεκρούς στο Εσσεξ, αποκαλύπτουν βρετανικά Μέσα.
 
Πρόκειται για τον Μο Ρόμπινσον, Portadown της Ιρλανδίας, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος φόνου μετά τη φρικτή αποκάλυψη. Το θρίλερ με το φορτηγό στο Εσσεξ βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της τραγωδίας.
 
Το φορτηγό στο Εσσεξ φέρεται να ανήκει σε εταιρεία που ανήκει σε Ιρλανδό πολίτη. «Το Scania καταχωρήθηκε στην Βάρνα υπό την επωνυμία μιας εταιρείας που ανήκει σε Ιρλανδό πολίτη», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Νωρίτερα:

Έρευνα για ανθρωποκτονία ξεκίνησε η βρετανική αστυνομία μετά την ανεύρεση 39 πτωμάτων μέσα σε κοντέινερ φορτηγού στην περιοχή Thurrock στο Έσεξ της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον Guardian ένας 25χρονος οδηγός, από τη Βόρεια Ιρλανδία, έχει συλληφθεί ως ύποπτος.

Τα θύματα που βρέθηκαν στο βιομηχανικό πάρκο ήταν όλοι ενήλικες εκτός από έναν έφηβο, δήλωσε η αστυνομία του Έσεξ προσθέτοντας ότι το φορτηγό πιστεύεται ότι πρόερχεται από τη Βουλγαρία αλλά εισήλθε στη χώρα στο Holyhead, το ουαλικό λιμάνι που εξυπηρετεί την Ιρλανδία.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εσωτερικών εργάζονται στενά με την αστυνομία για να διαπιστώσουν τι συνέβη, ενώ η Εθνική Υπηρεσία για την Εγκληματικότητα (NCA), η οποία έχει αρμοδιότητα να ερευνήσει το οργανωμένο έγκλημα μετανάστευσης καθώς και την εμπορία ανθρώπων, εξετάζει αν οι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος θα μπορούσαν να έχουν διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην τραγωδία.

«Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό όπου ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους. Οι έρευνες μας βρίσκονται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί τι συνέβη. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων. Ωστόσο, αυτή θα είναι μια μακρά διαδικασία» δήλωσε αξιωματούχος της βρετανικής αστυνομίας.

«Πιστεύουμε ότι το φορτηγό είναι από τη Βουλγαρία και εισήλθε στη χώρα στο Holyhead το Σάββατο 19 Οκτωβρίου. Έχουμε συλλάβει τον οδηγό του φορτηγού και παραμένει υπό κράτηση καθώς συνεχίζονται οι έρευνές μας όπως ανέφερε.

Νωρίτερα:

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως τα πτώματα 39 ανθρώπων βρέθηκαν σήμερα σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανικό πάρκο του ανατολικού Λονδίνου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως το φορτηγό πιστεύεται ότι ήρθε από τη Βουλγαρία και είχε εισέλθει στη Βρετανία το Σάββατο από το Χόλιχεντ της Ουαλίας.

Ο οδηγός, ένας 25χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ωστόσο προβλέπω ότι αυτή μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Άντριου Μάρινερ.

Facebook Comments