Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε σήμερα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες,  ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα σύνδεσης του αφορολόγητου με τη χρήση του πλαστικού χρήματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως «το αφορολόγητο μένει στο ύψος που υπήρχε και δεν χρειάζεται επιπλέον κτίσιμο του με την χρήση πλαστικού χρήματος. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση των νέων ορίων στην χρήση πλαστικού χρήματος με το αφορολόγητο» και πρόσθεσε «Είναι λάθος τα ρεπορτάζ που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες μέρες και συνέδεαν το αφορολόγητο με την χρήση πλαστικού χρήματος».

Με βάση τις νέες ρυθμίσεις που θα ψηφιστούν για το εισόδημα του 2020 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε δαπάνες με «πλαστικό χρήμα» αντίστοιχες με το 30% του εισοδήματός τους προκειμένου να μην τους επιβληθεί πρόστιμο 22%.

Όσον αφορά την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ στην μεσαία τάξη ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι θα μπορεί με ασφάλεια να μιλήσει για κάτι τέτοιο τον Μάιο του 2020 όταν θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία και ως προς το θέμα των αντικειμενικών αξιών.

Facebook Comments