Έλαβε την έγκριση του ESM η Αθήνα για την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του δανείου του ΔΝΤ από το συμβούλιο κυβερνητών του EFSF/ESM, λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Euroworking Group.

Το αίτημα είχε υποβάλει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το Δ.Σ. έκανε δεκτή την επιστολή του ESM, με την οποία εισηγούντο στους θεσμούς και τα κράτη-μέλη την έγκριση του αιτήματος, σημειώνοντας ότι η προπληρωμή των δανείων έχει οφέλη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον ίδιο. Η έγκριση δόθηκε υπό τον όρο της τήρησης των δεσμεύσεων της χώρας.

Νωρίτερα:

Την έγκριση του ESM αναμένει σήμερα η Αθήνα για την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του δανείου του ΔΝΤ, καθώς συνέρχεται το συμβούλιο κυβερνητών του EFSF/ESM, λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Euroworking Group προκειμένου να αποφανθεί για το αίτημα, που είχε υποβάλλει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Εκτός απροόπτου, το Δ.Σ. αναμένεται να κάνει δεκτή την επιστολή του ESM, με την οποία εισηγείται στους θεσμούς και τα κράτη – μέλη την έγκριση του αιτήματος, υπογραμμίζοντας ότι η προπληρωμή των δανείων έχει οφέλη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον ίδιο. Η έγκριση δίνεται πάντως υπό τον όρο της τήρησης των δεσμεύσεων της χώρας.

Facebook Comments