Η μέρα της 28ης Οκτωβρίου δεν θα έπρεπε να είναι επίφοβη πολιτικά. Οι πολιτικοί απανταχού εκπέμπουν σε τόνους ενότητας και εξαίρουν το πνεύμα της ημέρας. Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική. 

Κι όμως, η νέα και δραστήρια υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατάφερε και μονοπώλησε τις αρνητικές εντυπώσεις, συνδέοντας την ημέρα με το πνεύμα εθελοντισμού και προσφοράς, ακόμα και με τον Αινστάιν. Καμία σχέση δηλαδή. Ήθελε, προφανώς, η υπουργός να στείλει ένα μήνυμα που να άπτεται του χαρτοφυλακίου της, κανείς από το επιτελείο της δεν της είπε ότι αυτό καμία σχέση δεν έχει με το πνεύμα της εορτής και έγινε η «πατάτα». 

Από το πουθενά την πάτησε και η υπουργός Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως. Γράφοντας για το μήνυμα της γιορτής, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι το έπος του ’40 έλαβε χώρα στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος, βεβαίως, είχε ήδη ξεκινήσει από το 1939. Άλλη μια μέρα αρνητικής δημοσιότητας. 

Το χειρότερο είναι ότι πρόκειται για δύο υπουργούς νέες, με περγαμηνές, σοβαρές και με μεθοδικότητα στο υπουργείο που έχουν αναλάβει. Δεν είναι όλοι για όλα όμως και πού και πού χρειάζεται λίγο μέτρο. Από το πουθενά, λοιπόν, και σε νεκρό χρόνο, η κυβέρνηση βρέθηκε να τρώει αυτογκόλ. Το χειρότερο, δε, είναι ότι τα πράγματα στην οικονομία πάνε καλά, καλύτερα και του προσδοκομένου. Κι όμως, η κυβέρνηση βρίσκεται να γράφει ώρες-ώρες μικρές ήττες, πότε από τον υπερβάλλοντα ζήλο κάποιων υπουργών, πότε από την άγνοια κινδύνου τους. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments