Το Εργατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία αποφάσισε να στηρίξει τη νέα, τέταρτη κατά σειρά, πρόταση του πρωθυπουργού Τζόνσον για πρόωρες εκλογές το Δεκέμβριο.

Κατά την πρωινή συνεδρίαση του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου ο Τζέρεμι Κόρμπιν φέρεται να είπε ότι με τη νέα τρίμηνη αναβολή στο Brexit το no deal έχει αποκλειστεί, επομένως το κόμμα μπορεί πλέον να στηρίξει τις πρόωρες εκλογές.

“Πλέον ακούσαμε από την Ε.Ε. ότι η παράταση έχει επιβεβαιωθεί για τις 31 Ιανουαρίου, οπότε τους επόμενους τρεις μήνες εκπληρώνεται ο όρος μας να φύγει από το τραπέζι το σενάριο Brexit χωρίς συμφωνία. Θα ξεκινήσουμε την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική προεκλογική εκστρατεία”, δήλωσε ο κ. Κόρμπιν.

Οι εκλογές θα είναι οι τρίτες που θα διεξαχθούν στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η υπόσχεση του Μπόρις Τζόνσον ότι δεν θα προχωρήσει με τη συμφωνία που έκλεισε για το Brexit πριν εκλεγεί νέο κοινοβούλιο κάλυψε τους όρους που είχε θέσει ο Κόρμπιν, ότι θα έπρεπε να βγει εντελώς από το τραπέζι η πιθανότητα εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία πριν το κόμμα συναινέσει για τις εθνικές εκλογές.

Facebook Comments