Το κόμμα του έχει χωριστεί στα δύο, η κυβέρνηση έχει υπονομευτεί, η οικονομία καταρρέει, κι όμως η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα είναι πιο υψηλή από ποτέ, επισημαίνει το Bloomberg.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «έστειλε τους αμφισβητίες σπίτια τους», τους νέους αλλά και του παλιούς, έκανε δημοψήφισμα, επέβαλε ελέγχους κεφαλαίων οι οποίοι συνεχίζονται, και τον επόμενο μήνα ίσως λάβει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.

Το παράδοξο, τονίζει το Bloomberg είναι ότι οι σαστισμένοι Έλληνες κατηγορούν τους Ευρωπαίους για τη δεινή οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας τους και όχι την κυβέρνηση.

«Ρητορική της αμφισβήτησης, της αντίστασης και της ανάκτηση της κυριαρχίας, πουλάει στην ελληνική κοινή γνώμη», δήλωσε ο Wolfango Piccoli, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων Teneo Intelligence στο Λονδίνο. «Ο Αλέκης Τσίπρας είναι μακράν ο πιο δημοφιλής πολιτικός».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research, η ευθύνη για τις περικοπές των συντάξεων και την αύξηση των φόρων βαραίνει τους Ευρωπαίους, σύμφωνα με το 49%, ενώ το 68% είπε ότι Τσίπρας θα πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός.

Το στοίχημα τώρα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι το αν θα κάνει δικό του κόμμα, ή αν θα συνετίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο Γιώργος Τζογόπουλος, ερευνητής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής.

Παράλληλα, αναφέρει το Bloomberg, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει μεγάλο ανταγωνισμό, με τη διαλυμένη αντιπολίτευση και με την αποτυχία των διαφωνούντων  – Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου – να αλλάξουν κάτι στην πολιτική που επέλεξε ο πρωθυπουργός.

Facebook Comments