Σε αναβάθμιση της σύστασής της για τη μετοχή της Alpha Bank σε equal-weight από underweight και σε υποβάθμιση της σύστασής της για την Eurobank σε equal-weight από overweight προχώρησε η Morgan Stanley μετά την έγκριση του “Ηρακλή”.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, oι κρατικές εγγυήσεις θα κάνουν τις τιτλοποιήσεις πιο ελκυστικό εργαλείο μείωσης των NPE, ενώ πολλοί εγχώριοι παράγοντες υποστηρίζουν επίσης την οργανική μείωση των NPEs. Ωστόσο η μείωση του κινδύνου στους ισολογισμούς των τραπεζών έχει αποτιμηθεί από την αγορά και έτσι η M.S δεν βλέπει περιθώρια ανόδου των τιμών των μετοχών των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών στο ταμπλό.

Οι τιμές-στόχοι

Έτσι, η Morgan Stanley προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank στα 1,70 ευρώ από 1,20 ευρώ πριν βλέποντας ωστόσο περιθώριο πτώσης της τάξης του 11%, για την Eurobank προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου στα 0,90 ευρώ από 1 ευρώ πριν βλέποντας περιθώριο πτώσης 1,3% και για την Πειραιώς διατηρεί σταθερή τη σύσταση underweight ενώ αυξάνει την τιμή-στόχο στα 2 ευρώ από 1,30 ευρώ πριν.

Για την Εθνική Τράπεζα διατηρεί τη σύσταση Overweight αν και επισημαίνει πως οι μετοχές της ήδη διαπραγματεύονται με δείκτη τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία στο 0,6 για το 2020 και με δείκτη απόδοσης ιδίων ενσώματων κεφαλαίων στο 8,6% και έτσι βλέπει περιορισμένο περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην τελευταία της έκθεση έδινε σύσταση συστάσεις overweight για την Εθνική Τράπεζα με τιμή-στόχο τα 3,10 ευρώ. Ωστόσο, είχε επίσης επισημάνει (τον Μάιο) ότι οι εντυπωσιακές αποδόσεις που σημειώνουν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών από τα τις αρχές περίπου του έτους, δεν δικαιολογούνται από τα θεμελιώδη μεγέθη τους. Η αγορά στη συνέχεια βέβαια την διέψευσε.

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments