Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία», η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, θα είναι υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει η «Εστία»«το όνομα της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ρίχνουν στο τραπέζι των επικρατέστερων υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Δημοκρατίας τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού». Μάλιστα σημειώνει ότι «το σκεπτικό των φιλελεύθερων προοδευτικών που εισηγούνται την υποψηφιότητα της είναι τριπλό».

Το πρώτο είναι ότι «η κυρία Σακελλαρόπουλου εξελέγη με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου του ΣυΡιζΑ ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας. Άρα τυχόν επιλογή της από τον πρωθυπουργό θα δημιουργούσε ευλογιά αμηχανία στην πλευρά της Αριστεράς, η οποία επιμένει αυτό τον καιρό στην υποψηφιότητά του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Δεδομένου ότι η πρόεδρος του ΣτΕ έχει “προοδευτικό” προφίλ υποψηφιότητα της θα δυσκολέψει πολύ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή άνοιγμα στην Κεντροαριστερά».

Το δεύτερο ότι «η υποψηφιότης Σακελλαροπούλου ικανοποιεί απολύτως τα κριτήρια που θέτει για τον υποψήφιο που θέλει να προτείνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πρόεδρος είναι γεννηθείσα το 1956 και μόνο κατά 12 χρόνια μεγαλύτερη του. Έχει προοδευτικό και οικολογικό προφίλ, όπως και ο ίδιος, δεδομένου ότι ασχολήθηκε ως σύμβουλος επικρατείας με μείζονες υποθέσεις προστασίας του περιβάλλοντος ενώ είναι και πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας δικαίου του περιβάλλοντος. Δεν προέρχεται από τον κομματικό σωλήνα και έχει μακριά επαγγελματική προϋπηρεσία και βεβαίως ως δικαστής γνωρίζει άριστα την λειτουργία των θεσμών και του Συντάγματος».

Το τρίτο ότι «η κυρία Σακελλαροπούλου προέρχεται από πασοκογενή οικογένεια και έχει άριστες σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Σαμαρά είχε άριστες σχέσεις με τον πατέρα της επίσης κορυφαίο στέλεχος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανώτατο δικαστή Σακελλαρόπουλο. Ο χορός του κέντρου όπως ορίζεται από το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν πάντοτε ενδιαφέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διόλου απαρατήρητες δεν έχουν περάσει σε όλους όσοι εισηγούνται την υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαρόπουλου για το προεδρικό αξίωμα και οι άριστες σχέσεις με τον κόσμο της αγοράς».

Facebook Comments