Δύο ενδιαφέρουσες πολιτικές τοποθετήσεις δείχνουν την μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο ή όχι;

Ας τις δούμε πιο προσεχτικά, ξεκινώντας από αυτή του Νίκου Φίλη στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Αφού έχει κατηγορηθεί από την Υπουργό Παιδείας ότι βρίσκεται στην πλευρά αυτών που κάνουν τα πανεπιστήμια ορμητήρια βίας, αποφασίζει να απαντήσει με τον δικό του ιδιαίτερο και ομολογουμένως απρόσμενο τρόπο.

Επέλεξε να επεκταθεί και στην πρόσφατη επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως, επιχειρώντας να υποβαθμίσει το γεγονός. Κάλεσε δε την υπουργό να μην φοβάται «την κόκκινη μπογιά».

Μάθαμε λοιπόν ότι όταν ο Ρουβίκωνας φτάνει στις πόρτες Υπουργών της κυβέρνησης και βανδαλίζει με μπογιές δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Το ερώτημα είναι πότε πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε κατά τον κ. Φίλη. Όταν πάρουν τις βαριοπούλες όπως στο παρελθόν;

Ενδιαφέρουσα διαβάθμιση, ενδιαφέρουσα και η οπτική.

Μετά το Ρουβικωνόμετρο του Νίκου Φίλη, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος δημιούργησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την δική του κλίμακα αναφορικά με την βία στα πανεπιστήμια.

«Καλά δεν βρήκαν και καλάσνικοφ», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, όπου τα ευρήματα επιβεβαιώνουν πως αποτελούσε ορμητήριο ομάδων κρούσης.

Το ερώτημα είναι πότε θεωρείται ορμητήριο ένας χώρος εντός εκπαιδευτικού ιδρύματος, μόνο όταν βρεθούν καλάσνικοφ; Στο παρελθόν οι αστυνομικές αρχές έχουν εντοπίσει και τέτοια σε ομάδες που χρησιμοποιούσαν ως γιάφκες χώρους του Πανεπιστημίου.

Ενδιαφέρουσα και αυτή η διαβάθμιση, ενδιαφέρουσα σίγουρα επίσης και η οπτική.

Ρουβικωνόμετρο, καλασνικοφόμετρο και λίγο από κεντροαριστερά… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments