Ένας ουδέτερος τίτλος ρεπορτάζ θα ήταν «Ο Γιάννης Βρούτσης διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters». Το δημοσίευμα, όμως, ήταν απολύτως βάσιμο και αναφερόταν σε ένα σχέδιο υπό την εποπτεία του υφυπουργού του κ. Βρούτση, Νότη Μηταράκη, για σχέδιο πώλησης οφειλών ύψους 12 δις από τα «βιβλία» των ασφαλιστικών ταμείων

Ο κ. Βρούτσης, λοιπόν, διέψευσε ένα ρεπορτάζ που επεκαλείτο αξιωματούχο του υπουργείου Εργασίας. Μην πάτε πολύ μακριά, μπορείτε να φανταστείτε ποιον αξιωματούχο, ιδίως από τη στιγμή που περιγράφεται ένα σχέδιο που έχει πολιτικό επιβλέποντα. 

Το έχουμε ξαναπεί από αυτή εδώ τη στήλη: η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει καλά, έχει σχέδιο, αλλά κινδυνεύει από τα αυτογκόλ της. Και επίσης, κινδυνεύει από λαλίστατους υπουργούς, οι οποίοι δεν σταματάνε να μιλάνε στα ΜΜΕ, να δίνουν ψήγματα ειδήσεων και στο τέλος δεν κάνουν και πολλή δουλειά. Δίνουν, δε, λαβή στον ΣΥΡΙΖΑ να «υπάρξει» και να επικαλεστεί μικρούς κυβερνητικούς εμφυλίους. 

Οι υπουργοί πρέπει να το καταλάβουν: είναι στις θέσεις τους για να επιτελέσουν έναν ρόλο και να υπηρετήσουν ένα σχέδιο. Αν δεν το «πιάνουν», κρίμα, γιατί το «πιάνουν» ορισμένοι άλλοι. Και δεν θα είναι καλά τα μαντάτα για τους υπουργούς στο τέλος.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments