Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, πάνω από 6 στους 10 πολίτες (συνολικά το 66%) τάσσονται υπέρ του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ και 4 στους 10 (40% συνολικά) ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με το μέτρο.
 
Η κοινωνία δεν φαίνεται να δέχεται κανένα «άσυλο» στην ανομία και την παραβατικότητα, με πάνω από 6 στους 10 πολίτες (συνολικά το 66%) να τάσσονται υπέρ του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ είναι  χαρακτηριστικό ότι και 4 στους 10 (40% συνολικά) ψηφοφόροι της μείζονος αντιπολίτευσης να συμφωνούν με το μέτρο. «Ναι» στη θεσμοθέτηση κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια λένε 7 στους δέκα πολίτες (το 71% συνολικά), ενώ υπέρ του μέτρου τάσσονται και 5 στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (51% συνολικά). 
 
Παράλληλα, πάνω από τους 7 στους δέκα πολίτες (75%) δηλώνουν σύμφωνοι με τον αντικαπνιστικό νόμο και την εφαρμογή του. 
 
Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται στο 14% συγκριτικά με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση της PULSE, καθώς το κυβερνών κόμμα υποχωρεί στο 38% από 38,5% αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 24% από το 25%.
 
Το 66% υπέρ του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο 
 
Ειδικότερα, σχετικά με το νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο συμφωνεί το 66% συνολικά των ερωτώμενων, με το 50% να απαντά ότι σίγουρα συμφωνεί και το 16% ότι μάλλον συμφωνεί. Το 23% συνολικά δηλώνει ότι διαφωνεί με το νέο νόμο, με το 7% να απαντά ότι μάλλον διαφωνεί και το 16% ότι σίγουρα διαφωνεί. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ απαντά το 11%. 
 
Το 40% των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του νόμου για το άσυλο
 
Το 93% συνολικά των εκλογέων της ΝΔ τάσσεται υπέρ του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο, με το 88% να δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και το 5% ότι μάλλον συμφωνεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του νόμου για το άσυλο στα ΑΕΙ τάσσεται το 40% συνολικά, με το 22% να δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί ενώ το 18% ότι μάλλον συμφωνεί. «Ναι» στο νέο νόμο λένε και οι εκλογείς του ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 83% συνολικά. Το 54% δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί ενώ το 29% ότι μάλλον συμφωνεί. 
 
«Ναι» στην κάρτα εισόδου στα πανεπιστήμια από το 71%
 
Με το ενδεχόμενο να υπάρχει κάρτα εισόδου στα πανεπιστήμια συμφωνεί το 71% των ερωτώμενων συνολικά, με το 52% σίγουρα να συμφωνεί και το 19% μάλλον να συμφωνεί. Το 20% συνολικά διαφωνεί, με το 7% να αναφέρει ότι μάλλον διαφωνεί ενώ το 13% σίγουρα διαφωνεί. 9% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 
 
 
50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της κάρτας 
 
Το 91% των ψηφοφόρων της ΝΔ συνολικά τάσσεται υπέρ της θεσμοθέτησης κάρτας εισόδου, με το 76% να είναι απόλυτα σύμφωνο και το 15% μάλλον να συμφωνεί. Ποσοστό 50% συνολικά των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ επίσης συμφωνεί, με το 30% να δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και το 20% ότι μάλλον συμφωνεί. Στο ΚΙΝΑΛ με την καθιέρωση κάρτας συμφωνεί το 84% συνολικά με το 60% να δηλώνει αναφανδόν σύμφωνο και το 24% των ερωτηθέντων μάλλον να συμφωνεί. 
 
Το 75% συνολικά συμφωνεί με τον αντικαπνιστικό νόμο
 
Το 75% συνολικά των ερωτηθέντων συμφωνεί με τον αντικαπνιστικό νόμο ζητώντας να ελέγχεται η τήρησή του, με το 61% να δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και το 14% ότι μάλλον συμφωνεί. Το 17% δηλώνει ότι αντιτίθεται στα μέτρα του αντικαπνιστικού νόμου με το 9% να δηλώνει ότι μάλλον διαφωνεί και το 8% ότι σίγουρα διαφωνεί. Το 8% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 
 
Το 44% των καπνιστών (τακτικοί καπνιστές ή καπνίζουν πού και πού) συμφωνούν σίγουρα με τα μέτρα, το 20% μάλλον συμφωνούν, το 17% μάλλον διαφωνούν ενώ το 16% σίγουρα διαφωνούν. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ δηλώνει το 1% του δείγματος. Το 74% των καπνιστών (καπνίζουν σπάνια ή ποτέ) συμφωνούν σίγουρα με τα μέτρα, το 12% μάλλον συμφωνεί, 7% μάλλον διαφωνεί, το 5% σίγουρα διαφωνεί, ενώ 2% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 
 
Το 66% υπέρ του αντικαπνιστικού στον ΣΥΡΙΖΑ 
 
Με τον νέο αντικαπνιστικό νόμο συμφωνεί το 87% συνολικά των ψηφοφόρων της ΝΔ, με το 75% να συμφωνεί απολύτως και το 12% μάλλον να συμφωνεί. Υπέρ του αντικαπνιστικού νόμου τάσσεται και το 66% συνολικά των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ, με το 49% να τάσσεται αναφανδόν υπέρ του νόμου και το 17% μάλλον να συμφωνεί. Ευρεία πλειοψηφία υπέρ του αντικαπνιστικού νόμου συγκεντρώνεται και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, με το 87% συνολικά να συμφωνεί. 71% σίγουρα συμφωνούν, ενώ το 16% δηλώνει ότι μάλλον συμφωνεί.
 
 
Στο 14% διευρύνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου
 
 

Facebook Comments