Σταδιακά από τα δυτικά και από αργά το απόγευμα, με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, θα «σαρώσει» τη χώρα η νεα κακοκαιρία με τη μεγάλη ένταση των φαινομένων και τις σημαντικές ποσότητες βροχής που θα πέσουν, να καθιστούν τον «Γηρυόνη» δυνητικά επικίνδυνο και ικανό να δημιουργήσει νέα προβλήματα, σύμφωνα με το Meteo.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» αρχικά  τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και πιθανώς από τη νύχτα τη Θεσσαλία.

Έκκληση της Πολιτικής Προστασίας: Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις

Σε γενική επιφυλακή βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επέλασης του νέου κύματος κακοκαιρίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104, ο γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες βρίσκονται σε γενική επιφυλακή, έχουν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ μετά τις πέντε το απόγευμα θα υπάρχει διαρκής σύσκεψη με στόχο το συντονισμό.

Ο κ.Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες και άσκοπες μετακινήσεις.

Μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ο «Γηρυόνης» θα κινείται στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς την Ήπειρο.

Εν συνεχεία και μέχρι το μεσημέρι την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες τη Μακεδονία (κυρίως τη δυτική και την κεντρική).Σταδιακά από τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το πρωί της Τρίτης η κακοκαιρία θα εντοπίζεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι και μετά στην Κρήτη, πιθανώς και στις Κυκλάδες και βαθμιαία από το απόγευμα εκ νέου στα Δωδεκάνησα.

Νωρίτερα:

Από το απόγευμα και από τα δυτικά, θα χτυπήσει τη χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, που εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, θα είναι οι
ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ. Το βράδυ της Κυριακής, στο Ιόνιο οι άνεμοι μπορεί να φτάσουν πρόσκαιρα τα 10 μποφόρ.

Το κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει σήμερα τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και πιθανώς από τη νύχτα τη Θεσσαλία.

Αύριο, Δευτέρα, θα συνεχίσει μέχρι τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς την Ήπειρο. Μέχρι το μεσημέρι, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, μέχρι αργά το απόγευμα τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες τη Μακεδονία (κυρίως τη δυτική και την κεντρική). Σταδιακά από τις πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη, η κακοκαιρία θα πλήξει τις πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα. Από τις μεσημβρινές ώρες την Κρήτη, πιθανώς τις Κυκλάδες και βαθμιαία από το απόγευμα εκ νέου τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις βραδινές ώρες της Κυριακής μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Facebook Comments