Έλληνες είναι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο που χτυπήθηκε από τον καιρό.  Αίσιο τέλος για τον 44χρονο από τα Μάρμαρα Αιγείρας που θεωρείτο αγνοούμενος από το βράδυ της Κυριακής, με τους συγγενείς του, να εκφράζουν φόβους για τη ζωή του.

Σύμφωνα με το thebest.gr, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανέλκυσης του ιστιοφόρου στο Αντίρριο. Σε αυτό επέβαιναν δύο άνδρες οι οποίοι είναι νεκροί. Το ιστιοφόρο χτυπήθηκε χθες από την κακοκαιρία. Πρόκειται για άνδρες γεννηθέντες το 1960 και το 1962 και κατοικούν στον Πειραιά.Nωρίτερα:

Αίσιο τέλος για τον 44χρονο από τα Μάρμαρα Αιγείρας που θεωρείτο αγνοούμενος από το βράδυ της Κυριακής, με τους συγγενείς του, να εκφράζουν φόβους για τη ζωή του.

Ο άνδρας επικοινώνησε με τους οικείους του, δίνοντας τέλος στην αγωνία τους.

Νωρίτερα:

Ένας 44χρονος από την Αχαΐα και συγκεκριμένα από το χωριό Μάρμαρα Αιγείρας αγνοείται σύμφωνα με την οικογένειά του.

Ο 44χρονος σύμφωνα με τους οικείους του, βρισκόταν στην περιοχή της Κινέτας την ώρα που η κακοκαιρία έπληττε την περιοχή και δεν έχει δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ώρες.

Η αγωνία για την οικογένειά του είναι μεγάλη, ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Νωρίτερα:

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία που υφίστανται εδώ και πολλές ώρες οι οδηγοί στην εθνική Αθηνών – Κορίνθου. Από τα ξημερώματα, η κυκλοφορία διακόπηκε λόγω των καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Γηρυόνης» στην Κινέτα.

Χρειάστηκε να περάσουν πολλές ώρες έως ότου να καταφέρουν οι αρχές να ανοίξουν το ένα ρεύμα, αυτό προς Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα στο τμήμα Ελευσίνα- Κόρινθος, καθώς απομακρύνθηκαν νερά και φερτά υλικά που συσσωρεύτηκαν νωρίς το πρωί στην περιοχή της Κινέτας (Χ.Θ. 53+800 – 62+000) από τις γειτνιάζουσες στον αυτοκινητόδρομο καμένες πλαγιές των Γερανείων.


Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή με στόχο να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία και προς Πάτρα, αρχικά σε μία λωρίδα, το συντομότερο δυνατό. Όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή πλησιάζοντας στην περιοχή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς προσωρινά η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Kατά το υπόλοιπο της Δευτέρας η 2η φάση της κακοκαιρίας θα δώσει βροχές στο σύνολο σχεδόν της χώρας με τις ισχυρότερες να εντοπίζονται στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στο Αιγαίο, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο. Πιθανότητα καταιγίδων υπάρχει κυρίως στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο, στις παράκτιες περιοχές των  νοτίων ηπειρωτικών και στη Χαλκιδική.

Την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι σχετικά ασθενέστερα και θα εντοπίζονται κυρίως στο Αιγαίο, στην Κεντρική Μακεδονία, στην Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Δευτέρας 25/11 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

 

Οι άνεμοι που στο Αιγαίο πνέουν με ριπές που φτάνουν τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το μεσημέρι και από Νότο προς Βορρά.

Επισημάνεται και πάλι ότι η μεγάλη ένταση των φαινομένων, ο κορεσμός του εδάφους σε νερό και οι σημαντικές ποσότητες βροχής που θα πέσουν κατά το υπόλοιπο της κακοκαιρίας, καθιστούν την κακοκαιρία δυνητικά επικίνδυνη και ικανή να δημιουργήσει νέα προβλήματα και να εντείνει τα ήδη υπάρχοντα.  

Νωρίτερα:

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης και από την Κορινθία, καθώς υπερχείλισε το ρέμα της Πίκκας, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει στο ύψος της Εθνικής οδού.  Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, διεκόπη η κυκλοφορία στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής, από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς το ρέμα κατέβαζε φερτά υλικά προς την περιοχή της Κινέτας.

Aνεστάλησαν προσωρινά τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί έως αυτή την ώρα 47 κλήσεις από την ευρύτερη περιοχή της Κινέτας για παροχή βοήθειας.

Περισσότερες από 64 κλήσεις έχει δεχτεί το Ε.Σ.Κ.Ε. του Π.Σ., οι περισσότερες εξ αυτών για ατόμων στην περιοχή της Κινέττας, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών σε οικίες.

Προβολή εικόνας στο Twitter

 

Τα νερά από το ρέμα έφτασαν μέχρι τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να δώσουν εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλιά Εθνική οδό, κόβοντας στην ουσία, προσωρινά, κάθε δίοδο προς την Αθήνα. Oπως ανακοίνωσε ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς απεγκλωβίστηκαν 27 άτομα από σπίτια και ΙΧ. 

 

Έκλεισε η Ολυμπία Οδός 

Οι πολύ έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου καθόλη τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη εισροή υδάτων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κινέτας (Χ.Θ. 53+800-61+000), σύμφωνα με ανακοίνωση από την «Ολυμπία Οδό».

Για προληπτικούς λόγους και την ασφάλεια όλων, η Τροχαία έδωσε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας από τα διόδια της Ελευσίνας έως τον Ισθμό, καθώς κλειστή παραμένει και η Παλαιά Εθνική Οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέττα ως τους Αγίους Θεοδώρους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων επιχειρούν στην περιοχή, ενώ όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.  Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και κάνει έκκληση στους οδηγούς να αναστείλουν το ταξίδι τους μέχρι νεοτέρας, ενώ όσοι είναι ήδη στον δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις τους μέχρι να περάσει το κύμα κακοκαιρίας.

Αντίρριο: Βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος επιβάτης του σκάφους

Νεκρό εντοπίστηκε και το δεύτερο άτομο που αναζητούσαν οι αρχές μετά την ανατροπή ιστιοπλοϊκού στο Αντίρριο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχε ανασυρθεί η σορός του άλλου επιβάτη του ιστοπλοϊκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν σε ιστιοφόρο που ήταν ελλιμενισμένο στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου, το οποίο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναποδογύρισε.

Εκκενώθηκαν σπίτια στην Κατερίνη

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι στην Κατερίνη, καθώς η θάλασσα “φούσκωσε” και μπήκε εντός του αστικού ιστού με αποτέλεσμα να εκκενωθούν σπίτια στην παραλία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Κατερίνης Παναγιώτης Πατσιαλής, πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο Ισπανό ποδηλάτη και τον σκύλο του, που διανυκτέρευαν στα Λείβηθρα Ολύμπου και δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο, λόγω της καταιγίδας.

Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης.

Facebook Comments