Τροπολογία που δίνει την δυνατότητα στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να καθαιρεί διοικήσεις εισηγμένων εταιρειών που παραβιάζουν τους κανόνες αγοράς κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το κ. Χρήστο Σταϊκούρα η ρύθμιση έχει ειδικό στόχο το ξήλωμα της διοίκησης της Folli Follie για την οποία είπε ότι «αποτελεί παράδειγμα διαστρεύλωσης και εμπαιγμού του θεσμικού πλαισίου»

«Η ρύθμιση στοχεύει στην εύρυθμη λειτουργία, την αξιοπιστία και την προάσπιση των επενδυτών και της εθνικής οικονομίας. Σε έκτακτες περιπτώσεις η κεφαλαιαγορά έχει δυνατότητα να ζητά από εισηγμένη εταιρεία σύγκλιση μετόχων της με όρους που γίνονται σήμερα για μετόχους μειοψηφίας και να ζητά από δικαστήριο τον ορισμό προσωρινής διοίκησης. Αυτές οι ειδικές προβλέψεις γίνονται για απολύτως αναγκαίους λόγους. Ενεργούμε αποφασιστικά και τολμηρά. Οι προβλέψεις δεν αποτελούν παρέμβαση στην λειτουργία των εταιριών αλλά αποσκοπούν στην αντιμετώπιση ειδικών περιστάσεων όπως είναι η Follie Folli gia για την προστασία της αγοράς και για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Facebook Comments